Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grabar Kitarović:

'Naši susjedi se ne trebaju osjećati ugroženima. Ovo nisu agresivne namjere'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz nazočnost visokih državnih dužnosnika, u Zemuniku su predstavljeni novi helikopteri "Kiowa Warrior"u sastavu Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Riječ je o helikopterima iz projekta opremanja OS RH izvidničko - borbenim helikopterima kroz potporu vlade i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država koji će biti u sastavu Eskadrile helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane (HRZ i PZO).

Projekt opremanja obuhvaća ukupno 16 helikoptera i opremu koji su proizvedeni u razdoblju od 2010. do 2012., a u operativnu upotrebu su uvedeni između 2012. i 2015. od kojih je prvih pet helikoptera u 93. zrakoplovnu bazu dopremljeno 30. srpnja ove godine.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna Krstičević ponosan na hrvatske pilote Počela letačka obuka na helikopterima Kiowa Warrior

Na predstavljanju je bila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

'Naši susjedi se ne trebaju osjećati ugroženima. Ovo nisu agresivne namjere, kao što se u dijelu susjedstva prikazuje', poručila je.

Ministar obrane Josip Buljević zahvalio je SAD-u na donaciji helikoptera.

'Ovo je potvrda savezništva s Hrvatskom', dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene