Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev DORH-a

Željku Sabi jednoglasno ukinut zastupnički imunitet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarsko gradonačelniku danas je jednoglasno na zahtjev Državnog odvjetništva ukinut zastupnički imunitet.

Mandatno imunitetno povjerenstvo jednoglasno je i bez rasprave ukinulo zastupnički imunitet Željku Sabi, vukovarskom gradonačelniku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaradio na socijalno ugroženima? Nova optužnica protiv Željka Sabe!? Slika nije dostupna Jednoglasno odobreno Mandatno imunitetno povjerenstvo odobrilo kazneni postupak protiv Sabe

Zahtjev za skidanje imuniteta stigao je preko DORH-a od Županijskog državnog odvjetništva, a Sabi se na teret stavljaju dvije stvari. Prva je pronevjera novca namjenjenog za ljetovanje djece, a drugo je poticanje na zloporabu položaja kroz zapošljavanje u komunalnom poduzeću.

Milanović: 'Vjerujem Željku Sabi! Pogotovo kad vidim tko ga optužuje'

MIP je zahtjev od DORH-a dobilo u petak zbog sumnje da je vukovarski gradonačelnik kao član društva logoraša i voditelj humanitarnih ljetovanja djece dio prikupljenog novčanog iznosa, u iznosu od 76570 kuna, zadržao za sebe.

'Kolegi Željku Sabi već je skinut imunitet no kada se on skida odnosi se samo na kazneno djelo za koje je traženo ukidanje. Prema zahtjevu Državnog odvjetništva postoji osnovana sumnja. Ja predlažem da kao Mandatno imunitetno povjerenstvo predložimo Saboru odluku da se odobri pokretanje postupka po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva iz Vukovara', rekla na sjednici povjerenstva njegova predsjednica Gordana Sobol.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene