Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen poduzetnik

Žužiću određen jednomjesečni istražni pritvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poduzetnik Željko Žužić oko 15 sati doveden je u Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Ispitivanje je završeno nakon nešto više od sat i pol vremena.

Nakon što je jučer uhićen i doveden u policijske prostorije na ispitivanje, velikogorički poduzetnik Željko Žužić danas je ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija dobio prijavu Zagrebačkog poduzetnika zaustavili na carini, a kad su otvorili automobil, imali su što i vidjeti: "Zinuli su" Ilustracija shema "10 posto" Zaradili više od 20 milijuna dolara na lutriji, ali završili iza rešetaka: Otac i dvojica sinova smislili pakleni plan

Nakon ispitivanja Žužić je odveden na Županijski sud. Odvjetnici tvrde da njihov klijent nije kriv. Prema njihovim riječima tereti ga se za zlouporabu položaja i ovlasti kojom je počinjena materijalna šteta. Njegov odvjetnik Tomislav Penić izjavio je da je obrana odgovorila na sva pitanja tužiteljstva i osporila sve navode kojima se tereti Žužića. 'Priložili smo dokumentaciju, tvrdimo da nije kriv i u cijelosti kod toga ostajemo', ističe odvjetnik.

Kako doznajemo, Žužiću je određen jednomjesečni istražni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Uhićeni Željko Žužić: 'Ne osjeća se krivim!'

Podsjetimo, Žužić je, kako doznajemo, uhićen zbog sumnje za zlouporabu položaja i ovlasti, financijske malverzacije i porezno dugovanje od vrtoglavih oko 400 milijuna kuna.

Jučer su mu istražitelji pretresli kuću u Velikoj Gorici i tri poslovna prostora, te izuzeli brojnu dokumentaciju. Sumnjaju da je prebacivao novac s računa jedne tvrtke na drugu i tako pokušao izbjeći plaćanje duga. (Hina/I.D./Da.Šp./S.V.)

Poduzetnik Željko Žužić nekada je bio na listi najbogatijih u Hrvatskoj. Karijeru je stvorio u drvnoprerađivačkoj industriji. Jedan je od najvećih proizvođača parketa u Hrvatskoj. Vlasnik je trgovačkog centra Solidum u Zagrebu i još nekoliko tvrtki. Javnosti je postao poznat nakon što je objavljeno da je jedan od najvećih donatora predsjedničke kampanje Stjepana Mesića, a mnogi su njegov nagli poslovni rast vezivali upravo uz to blisko prijateljstvo.Žužića se spominjalo i u aferi Bankomat jer je jedna od njegovih tvrtki navodno dobila povoljan kredit, međutim nije završio na optužnici. Prije pet godina policija mu je oduzela vozačku dozvolu jer je vozio pijan. U interesu javnosti našao se i 2007. godine kada je njegov sin Hrvoje pod utjecajem alkohola skrivio nesreću u kojoj je život izgubila djevojka, a teško ozlijeđen mladić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene