Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabran za predsjednika stranke

Željko Sačić osnovao stranku Akcija za bolju Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na osnivačkoj skupštini u hotelu Internacional danas je osnovana nova politička stranka - Akcija za bolju Hrvatsku, a za predsjednika je izabran Željko Sačić.

Politički cilj im je, kako je kazao Sačić, na predstojeće parlamentarne izbore izići kao relevantna politička snaga koja će u ime hrvatskih domoljuba predstaviti onu šutljivu hrvatsku većinu nasuprot vladajućem HDZ-u i Kukuriku koaliciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žganjer o Sačiću 'Politička klima nije državnom odvjetniku omogućavala nesmetan rad' Slika nije dostupna Branili se šutnjom Sačić i četvorka ostali u pritvoru

>> Sačić: Ne odustajemo, njima odgovara šutnja da zadrže fotelje

Rekao je i da put kojim Hrvatsku vodi vladajuća politička elita vodi u destruiranje i uništavanje hrvatske samobitnosti, vrednota iz Domovinskog rata te svega onog za što su hrvatski branitelji davali živote. Stranka, kako je rekao Sačić, zasad broji preko tisuću članova, a današnjoj je skupštini nazočilo njih 189.

Najavio je i osnivanje ogranaka i podružnica te stručnih odbora.

Sačić je pozvao hrvatske građane da im se, kako je kazao, sutra u 13 sati na splitskoj Rivi pridruže na prosvjednom skupu pod motom 'Proklet bio tko je izdao domovinu', koji organiziraju branitelji iz Splitsko-dalmatinske županije, a suorganizatori su Akcija za bolju Hrvatsku, Udruga branitelja 1990.-1996. te politički pokret Hrast.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene