Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za podmićivanje

Željko Sabo nije došao na sud, odgođeno pripremno ročište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo pripremno ročište u kaznenom postupku protiv gradonačelnika Sabe zakazano je za 21. ožujka.

Na osječkom Županijskom sudu odgođeno je u četvrtak pripremno ročište u postupku protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, optuženog za dva kaznena djela podmićivanja gradskih vijećnika, jer Sabo nije došao na sud.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Slika nije dostupna Nakon 4 odgode Scena jedan - peti put: Konačno održano pripremno ročište Željku Sabi

Novo pripremno ročište u kaznenom postupku protiv gradonačelnika Sabe zakazano je za 21. ožujka.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je 18. prosinca prošle godine optužnicu Uskoka protiv vukovarskog gradonačelnika zbog kaznenog djela podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika iz redova HDZ-a, Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Tajna snimka dokaz na sudu: SDP podržao Sabu

Željko Sabo je, naime, osumnjičen da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir, kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.

Prije potvrđivanja optužnice Optužno je vijeće, kao nezakonite dokaze, izdvojilo snimak razgovora između Željka Sabe i Marije Budimir, te dokaze koji su proizašli iz tog snimka, ali je Vrhovni sud, u žalbenom postupku, ipak odlučio da snimka ipak bude uvrštena među dokaze.

Današnje pripremno ročište na osječkom Županijskom sudu bilo je zatvoreno, a ni na sudu ni od Sabinog odvjetnika novinari nisu mogli doznati koji je razlog nedolaska Željka Sabe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene