Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li u sukobu interesa?

Sabo: Mislio sam da su mi tvrtku izbrisali iz sudskog registra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kaže da svoju tvrtku nije upisao u imovinsku karticu jer je mislio da je automatizmom izbrisana iz sudskog registra. Napominje i da u Nadzornom odboru borova nije primao naknadu.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izjavio je danas kako svoju tvrtku nije prijavio u imovinsku karticu jer nije poslovala pa je mislio da je brisana iz registra, dok za članstvo u Nadzornom odboru Borova kaže kako nikada nije primao naknadu, napominjući da je riječ o tvrtki na području od posebne državne skrbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drhtavim glasom VIDEO Željko Sabo emotivan pred Povjerenstvom: 'Prihvaćam sve, dajte mi 90 dana...' Slika nije dostupna Je li u sukobu interesa? Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv gradonačelnika Sabe

>> Povjerenstvo pokrenulo postupak protiv gradonačelnika Sabe

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je jučer postupak utvrđivanja sukoba interesa u slučaju gradonačelnika Sabe zbog istodobnog članstva u Nadzornom odboru Borova te članstva u upravi tvrtke 'Veki va' čiji je osnivač i vlasnik.

Povjerenstvo smatra kako je potrebno utvrditi u kojem je razdoblju primao naknadu te je li propustio prenijeti upravljačka prava, kao i je li stupio u poslovni odnos s tvrtkom u vlasništvu grada ili općine, odnosno u većinskom vlasništvu države.

'Činjenica je da sam u progonstvu 1993. godine registrirao navedenu tvrtku, no ona nikada ni s kim nije poslovala pa sam mislio da je automatizmom brisana iz registra, kako je i trebalo biti sukladno najavama Ministarstva financija', izjavio je Sabo za Hinu.

Dodao je da tvrtku nije prijavio u svoju imovinsku karticu upravo stoga što nije znao da nije brisana iz registra. 'Kada sam utvrdio da tvrtka nije brisana, putem odvjetnika sam pokrenuo postupak brisanja tvrtke te je to i učinjeno i ona je izbrisana iz registra', rekao je.

Vezano za njegovo članstvo u Nadzornom odboru Borova, Sabo je napomenuo kako ga je na tu funkciju imenovala Vlada te da svojom moralnom odgovornošću smatra pomoći toj tvrtki da stane na zdrave poslovne noge.

'Dijete sam Borova, u toj sam tvrtki proveo cijeli radni vijek do Domovinskog rata, a bio sam i posljednji direktor Energane u Borovu', rekao je Sabo. Dodao je da želi pomoći u oporavku Borova, što će se, uvjeren je, i dogoditi nakon predstečajne nagodbe čiji završetak očekuje do kraja ove godine.

Sabo napominje da se Borovo nalazi na području od posebne državne skrbi te ističe da njegovo članstvo u NO Borova treba gledati na taj način. Naglasio je i da za članstvo u tom tijelu nikada nije primao financijsku naknadu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene