Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog blokade kolone

Gradonačelnik Vukovara stranim diplomatima poslao pismo isprike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na adrese 25 stranih veleposlanstava gradonačelnik Vukovara Željko Sabo poslao je pismo isprike.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo na adrese 25 veleposlanstava akreditiranih u Republici Hrvatskoj poslao je pismo isprike zbog događaja u Koloni sjećanja.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja - 120 32. godišnjica Penava o jučerašnjoj Koloni sjećanja: "Nadam se da smo svima poslali poruku" Političari u Vukovaru - 4 POLITIČARI U VUKOVARU Kamere Nove TV uhvatile razgovor Milanovića i Penave, pogledajte o čemu su razgovarali. Plenković izviždan, čuo se i ustaški pozdrav

Sabino pismo prenosimo u cijelosti.

>> Josić: 'Državni vrh se uplašio lampiona'

'Primite najiskrenije isprike koje Vam upućujem u svoje ime i u ime većine građana grada Vukovara povodom nemilih događanja 18. studenoga na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Izražavam svoje žaljenje što kao novopridošli članovi zajednice europskih naroda, iako smo to silno željeli, na Dan sjećanja iz Vukovara nismo s vučedolskom golubicom poslali još jednu poruku i potvrdu koliko su građani Vukovara voljni i spremni u danima vječnog sjećanja na svoje žrtve u Domovinskom ratu istovremeno biti pobornici mira i tolerancije kao zaloga onima koji će Vukovar nositi u budućnost.

U našim susretima uvijek sam isticao sve potencijale koje Vukovar ima kao grad koji se nalazi na Dunavu, toj glavnoj prometnici Europe. I nakon posljednjeg nemilog događaja, kada ste s najvišim dužnosnicima Republike Hrvatske bili spriječeni odati počast žrtvama Vukovara, s dužnom isprikom upućujem Vam i želju za Vašom snažnijom potporom gradu Vukovaru u ostvarivanju planova za razvoj gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta.

Trenutačno na području Vukovara imamo 9.650 zaposlenih, ali i 3.015 nezaposlenih osoba. Grad Vukovar je zbog raznih povlastica najisplativije mjesto za ulaganje u Republici Hrvatskoj te smatram da posljednji nemili događaji neće utjecati na privlačenje stranih investicija u grad Vukovar.

Posebno Vas molim da u okviru Vašeg djelovanja nikad ne zaboravite na činjenicu da je još uvijek nepoznata sudbina 297 zarobljenih i nasilno odvedenih osoba s područja grada Vukovara. Pomognite u pronalaženju nestalih jer konačna istina će osloboditi i taj najveći uteg koji je kočnica još snažnijem miru i toleranciji u gradu Vukovaru.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene