Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željko Reiner

'Zajedničkim silama treba pokušati razriješiti probleme koji muče hrvatske branitelje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabranog ministra branitelja Miju Crnoju zajedno s prosvjednicima iz Savske 66 primio je i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

Na sastanak su došli Đuro Glogoški i Josip Klemm. Razgovaralo se o problemima branitelja i njihovih obitelji te o odnosu institucija prema Domovinskom ratu.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca

'Mi vjerujemo kako je danas dogovoreno na ovom sastanku u doborom pravcu, a osnovni cilj nam je da pronademo rješenje da hrvatski branitelji imaju svoje mjesto u društvu koje im pripada, a Domovinski rat svoje mjesto u povijesti kao obrambeni rat', rekao je Đuro Glogoški, predsjednik 100 HRVI.

'Svi zajedno smo zaključili da treba zajedničkim silama pokušati razriješiti one probleme koji muče hrvatske branitelje. Neki od njih se mogu vrlo brzo riješiti, za neke treba promjena zakona, ali svjesni su branitelji da će trebati puno vremena', rekao je Željko Reiner.

Predsjednik Sabora ustvrdio je kako se braniteljski zahtjevi ne svode isključivo na materijalne zahtjeve, iako postoji mali broj branitelja koji su egzistencijalno ugroženi pa im treba pomoći.

Objava registra

Upitan je li za objavu registra izdajnika Reiner je rekao kako bi o tome trebalo pitati ministra Crnoju - je li to registar agresora na Hrvatsku ili nešto drugo, jer on trenutno to ne može reći. Na upit je li upitao ministra što to znači, Reiner je rekao kako su razgovarali o problemima branitelja.

Predsjednik Udruge 100-postotnih ratnih vojnih invalida prve kategorije Đuro Glogoški rekao je da su razgovarali o problemima s kojima se sreću branitelji i članovi njihovih obitelji te odnosu institucija prema Domovinskom ratu. Naišli smo na razumijevanje predsjednika Sabora i ministra branitelja i vjerujemo da smo na dobrom putu kako bismo pronašli riješenje, dodao je.

Upitan hoće li prosvjednici uskoro napustiti šator pred Ministarstvom branitelja Glogoški je rekao kako vjeruju da će sada suradnja ići u dobrom pravcu i da im je osnovni cilj pronaći rješenje kako bi branitelji u hrvatskom društvu imali mjesto koje im pripada, a Domovinski rat u povijesti kao obrambeni rat.

Upitan o registru izdajnika Glogoški je rekao kako među braniteljima ima daleko većih problema, a ako za takvo što postoji potreba onda postoje i institucije koje će odraditi svoj posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene