447680
447680
447680
447680
447680

Evo što je Reiner rekao o detaljnom izvješću svoje šetnje gradom

  • , 23.08.2016., 20:10
  • Autor:
  • komentara

Etičko povjerenstvo ocijenilo je da se predsjednik Sabora akademik Željko Reiner ogriješio o Izborni etički kodeks.

 
 
 
 
Priopćenje kabineta predsjednika Sabora izazvalo osudu etičkog povjerenstva (Video: Dnevnik Nove TV)
Priopćenje kabineta predsjednika Sabora izazvalo osudu etičkog povjerenstva (Video: Dnevnik Nove TV)

Naime, o svojoj predizbornoj šetnji gradom i posjetu Šestinskoj crkvi, predsjednik Sabora Željko Reiner izvijestio je javnost sa službenog saborskog emaila.

Priopćenje kabineta predsjednika Sabora izazvalo je osudu etičkog povjerenstva. Ono riječima i fotografijama dočarava zagrebačku večernju šetnju Željka Rainera, kandidata HDZ-a.

U priopćenju se prvo navodi: 'Sinoć su predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i tajnik HDZ-a Gordan Jandroković sa kolegama iz I.izborne jedinice prošetali gradom...'

Savjetnica kabineta predsjednika Sabora Željka Reinera je priopćenje o njegovim predizbornim aktivnostima poslala sa službenog maila Sabora.

"Dogodila se jedna greška, ne smije se i neće više dogoditi. Za sadržaj maila sam načelno znao. On opisuje to da sam se šetao po "Štrosu" i da je bilo toplo vrijeme", rekao je Reiner.

Na pitanje ima li tu nekakvih prigovora Reiner odgovara: 'Mislite da tu treba imati nekih prigovora ili ne?'

Možda samo mali prigovor na to što se savjetnica kabineta predsjednika Sabora bavi predizbornim aktivnostima.

U priopćenju se još navodi: 'Ljetnja večer u Zagrebu je bila iznimno vruća, no kandidati I. izborne jedinice bili su vidno raspoloženi, prepun grad i ulice vrvile su od mnogobrojnih građana iz čega je vidljivo da se je veliki broj vratio s godišnjih odmora'.

U priopćenju se nastavlja: 'No, već iduće jutro akademik Reiner je s kolegama otišao i na misu u šestinsku župnu crkvu sv. Emerika (Mirka).'

"Po toj logici bi kandidati valjda trebali sjediti u svojim sobama, u izolaciji, ne micati se da se slučajno ne interpretira nešto krivo", kaže Reiner.

"Na samom kraju misnog slavlja župnik velečasni mr. Robert Šreter pozdravio je ugledne goste i zahvalio se na dolasku, nakon čega su građani s oduševljenjem dočekali predsjednika Hrvatskog sabora", stoji u priopćenju.

I tako... malo je ljudima važno je li predsjednik Sabora, je li HDZ-ovac, je li akademik, važno je da je na televiziji.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se