Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Željko Peratović opet na ispitivanju u policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je premijer Sanader nedugo nakon uhićenja novinara Željka Peratovića ustvrdio kako je uvijek na strani novinara, čini se da policija ne odustaje od kaznenog progona Peratovića. Nešto prije 9 sati Peratović se sa svojim odvjetnikom Škaricom pojavio u policiji.

Poziv za novo ispitivanje Peratović je dobio telefonom, a on i njegov odvjetnik očekuju da će od policije dobiti pismeni nalog o nastavku istrage o dokumentima objavljenim na Peratovićevom blogu.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Policija, kazao je njegov odvjetnik, po nalogu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva s Peratovićem nastavlja
razgovor oko pretrage njegovih osobnih stvari i materijala koje su mu temeljem sudskog naloga oduzete u listopadu (računala, CD-ovi i dokumenti).

>> HND: Nastavak istrage protiv Peratovića nepotrebno je maltretiranje 

Škarica je rekao da je, kada policija završi obradu, na Odvjetništvu da odluči hoće li Peratovića kazneno prijaviti za odavanje ili objavljivanje državne tajne, od policije zatražiti dodatne pretrage ili, pak, odustati od kaznenog progona.

Peratović je kazao kako mu je policija zabranila da daje izjave
za medije dok traje službena pretraga. Jutros je, ipak, prije nego je ušao u policijsku postaju, izjavio da je žrtva progona policije i obavještajnih službi, koje, kazao je, koriste to što još nisu konstituirani novi Sabor i Vlada da ga i dalje maltretiraju.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u priopćenju je
demantiralo da je policiji dalo nalog za nastavkom kriminalističke obrade i kaznenog progona protiv Peratovića, već ističe da je riječ o nalogu za pretragom njegovih pokretnih stvari koje do danas nisu pretražene, a sve kako bi mu se, kažu, oduzeti predmeti vratili.

Napominje da je policija u listopadu, zbog opsežnosti "podataka pohranjenih na pokretnim stvarima" i zato što je nakon uhićenja Peratoviću pozlilo, prekinula istragu protiv njega, a da je početkom prosinca od Odvjetništva zatražila da od suda ishodi nalog za pretragu stvari koje još nisu pretražene. Odvjetništvo je prijedlog policije proslijedilo istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda koji je naložio pretragu ostalih oduzetih stvari.

- Smatramo kako je netočno govoriti o uhićenju ili nastavku
kriminalističke obrade ili nastavku progona, već je isključivo riječ o nastavku dopuštenja pretrage ostalih nepretraženih oduzetih predmeta koja je bila prekinuta, a sve kako bi se Željku Peratoviću vratili predmeti koji su mu privremeno oduzeti, budući da na tome i on sam svojim istupima u medijima inzistira, stoji u priopćenju.

Njegova supruga izjavila je kako očekuju da će odvjetnik danas ili sutra konačno dobiti uvid u spis iz kojeg će saznati za što se konkretno željko Peratović tereti.

Peratović je šokiran razvojem događaja, što je i objavio na svom blogu. 

"Upravo mi je odvjetnik Krešimir Škarica rekao da je obaviješten iz PU Zagrebačke da je je policija od Županijskog državnog odvjetništva dobila "valjani" nalog za nastavak krim obrade nada mnom pregledom preostalih stvari i materijala koje su mi zapljenili, pa ili ću doći sutra u 09 u Heinzlovu ili će me opet uhititi", napisao je jučer Peratović na svom blogu.

"Naravno da ću se odazvati nastavka krim obrade, ali moram priznati da sam iskreno šokiran."

>> HND: Peratović traži natrag svoje stvari

>> Peratovića podržali CERD i vijeće časti HND-a

>> Sanader najavio da će proučiti Peratovićev slučaj

>> Reporteri bez granica o uhićenju Željka Peratovića

>> Policija na Novoj TV izvršila 'premetačinu' Blog.hr-a

>> Uhićen novinar Željko Peratović zbog odavanja državne tajne

"Ponajprije jer je premijer Sanader oštro reagirao na policijski postupak protiv mene i najavio da će ispitati stvar te da je na strani novinara, a iz MUP-a su tada priopćili da su bavljenje samnom završili."

"Najvjerojatnije iza nastavka zastrašivanja stoji SOA i njen ravnatelj Tomislav Karamarko koji nije mogao podnijeti činjenicu da sam nakon prvog maltretiranja nastavio kritički pisati o njemu i krugovima kojima pripada."

Cijeli post na peratovic.blog.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene