Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantira nagađanja

Jovanović: Ministarstvo ne razmatra opciju ukidanja državne mature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja Željko Jovanović demantirao je da će se dogoditi promjene s državnom maturom i da će se uzimati neki drugi kriteriji za upis na fakultete.

'Ministarstvo znanosti ne razmatra opciju ukidanja državne mature i žao mi je što je javnost uznemirena takvim informacijama ', kazao je ministar Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Državna matura - 1 RELEVANTNI POKAZATELJI Stigli prvi rezultati mature: Pogledajte koji je predmet učenicima bio najteži Slika nije dostupna O novoj Startegiji obrazovanja Učenici i studenti davali prijedloge i postavljali pitanja Jovanoviću!

O ukidanju državne mature nitko nije govorio, ali jeste o tome da će se s njom dogoditi značajne promjene i da ovakva kakva je sada više neće postojati te da će se razmisliti i o postavljanju drugih kriterija za upis na fakultete.

Jovanović: 'Ni jedna odluka neće biti na štetu učenika već u korist kvalitete obrazovnog procesa'

O tome je govorio premijerov savjetnik za obrazovanje i voditelj Strategije za razvoj obrazovanja prof. dr. Neven Budak te članovi tima profesora Budaka koji su posljednjih mjeseci intenzivno radili na Strategiji koja bi našem obrazovanju trebala donijeti promjene na bolje. (Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene