Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PILIPOVIĆA PRIVELA I POLICIJA

Željko Glasnović izgubio živce pred Saborom: "Nemoj blebetat i s**t o čemu nemaš pojma"

Robert Pilipović pred Saborom sa zastupnicima (Screenshot: Facebook)
Robert Pilipović pred Saborom sa zastupnicima (Screenshot: Facebook)
Robert Pilipović, kojeg je javnost upamtila po kritici premijera Andreja Plenkovića nakon požara u Splitu, pojavio se pred Saborom u petak navečer i prozivao zastupnike zbog podrške HDZ-ovoj Vladi. Jedni su od njega bježali, a od onih koji su stali porazgovarati s njim najtanje je živce imao Željko Glasnović.

"Ti si balavac jer ti nemaš pojma. Nemoj blebetat i srat o čemu nemaš pojma", odbrusio je saborski zastupnik Željko Glasnović Robertu Pilipoviću koji ga je ispitivao u petak pred Saborom zbog čega podržava HDZ-ovu Vladu. 

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac, Anja Šimpraga Uoči obljetnice tragedije Pupovac ne ide u Vukovar, potpredsjednica Vlade upozorila: "Trebali smo i htjeli biti u Koloni sjećanja, ali ne možemo" Stipo Mlinarić na sjednici Sabora Vijenac u Dunavu Mlinarić: "Živim lancem spriječit ćemo da Pupovac baci vijenac u Dunav"

Pilipovića javnost pamti po njegovoj žestokoj kritici premijera Andreja Plenkovića nakon požara u Splitu i to u vrijeme dok je Plenković davao izjave medijima. 

Ovoga puta je Pilipović odlučio pred Saborom apelirati na zastupnike da ne podrže aktualnu Vladu. Te je večeri, naime, u Saboru trajala rasprava o povjerenju Vladi, a nakon nje je uslijedilo i glasanje s očekivanim ishodom

Razgovore sa zastupnicima izravno je prenosio na svojoj stranici na Facebooku "Vrijeme je da narod kaže DOSTA", a uspio je popričati s tek nekolicinom njih, dok mu je većina "pobjegla", poput HDZ-ovog Domagoja Ivana Miloševića

Zastao je, međutim, Glasnović koji je, čekajući taksi, ipak saslušao Pilipovića. I nije mu se svidjelo ono što je čuo. "Kako čovjek koji je bio u ratu i branio ovaj narod može stati uz jedan HDZ i dignuti ruku za ovu Vladu", upitao ga je Pilipović, na što mu je Glasnović poručio da je "na krivoj frekvenciji". 

"Nemoj mene za**bavat. Ja sam vodio HVO. Nemoj vrijeđati. Ti nemaš pojma o čemu govoriš. Kad počneš blebetati prvo se informiraj o nekim stvarima. Ti si balavac i nemaš pojma", neke su od rečenica koje je Glasnović razmijenio s nezadovoljnim Splićaninom, kojem je na kraju poručio da je SDP-ovac.

Ministar državne imovine Goran Marić izbjegao je razgovor s Pilipovićem rekavši mu da ne želi da ga snima. "Istina vam je problem? Sram vas bilo!", poručio mu je Pilipović.

Za razliku od većine ostalih zastupnika koje je Pilipović zaskočio, Milorad Pupovac nije pobjegao glavom bez obzira, već ga je strpljivo saslušao. "Zašto podržavate ove ljude i mislite da ćete kao manjina dobiti nešto, a znate da ovi ljudi ne misle ni Hrvatima dobro, pa ni vašim Srbima? Zašto držite ovu Vladu", pitao ga je Pilipović, na što mu je Pupovac objašnjavao da je bolja i ova Vlada, jer bi bilo još lošije da ona padne. Pilipovića je čak pohvalio rekavši mu da ima potencijala da se bavi politikom te dodao da vlast ne može srušiti ako se njome ne želi na neki način baviti. 

Privela ga policija

Prema vlastitom priznanju, Pilipovića je te večeri policija četiri puta legitimirala. Taj posljednji put su ga odlučili privesti u postaju na Zrinjevcu. "Privelo me. Sve je u redu. Držali su me tu sat vremena dok su obavili sve, da provjere koji sam. Moj najveći prekršaj je bio jer nisam imao osobnu već putovnicu", poručio je svojim sljedbenicima nakon što je izašao iz policijske stanice te se ponovo zaputio pred Sabor. Te je večeri snimio još nekoliko razgovora, među ostalim s Branimirom Bunjcem (Živi zid), Ivanom Lovrinovićem (Promijenimo Hrvatsku) te Predragom Matićem (SDP).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene