449924
449924
449924
449924
449924

'Milanović se uvijek teško nosio s činjenicom da nije najbolji'

  • , 12.09.2016., 14:58
  • Autor:
  • komentara

U Vijestima Nove TV ugostili smo Željku Antunović, SDP-ovku koja je svojevremeno bila protukandidat Zoranu Milanoviću.

 
 
 
 
Željka Antunović o Zoranu Milanoviću (Video. Vijesti Nove TV)
Željka Antunović o Zoranu Milanoviću (Video. Vijesti Nove TV)

Željka Antunović, ministrica obrane u Račanovoj vladi te nekadašnja protukandidatkinja Zorana Milanovića, prokomentirala je izjavu šefa SDP-a, Zorana Milanovića, koji je najavio kako se na sljedećim unutarstranačkim izborima neće kandidirati za poziciju predsjednika stranke. 'Zoran Milanović ovog trenutka nije izgovorio ništa što ja nisam očekivala, pa čak ni ništa više ili manje od onoga što je uoči izbora najavljivao', kaže Antunović.

No pitanje je što će se događati sa strankom nakon izbornog poraza. 'Mene osobno puno manje zanima što je rekao i kako je nastupio, mene iznad svega zanima kako će se SDP nositi s činjenicom da je ove izbore izgubio u okolnostima koje su bile vrlo povoljne za stranku i ljevicu i hoće li realno bez žuči prebacivanja krivnje biti u stanju konsolidirati se i na svoje čelo izabrati pravog lidera koji će ljevici vratiti dignitet i vratiti birače', komentira Antunović.

Ona bi, kaže, na Milanovićevom mjestu danas podnijela ostavku. Smatra kako bi to bilo pozdravljeno i od stranačkog članstva i od javnosti. 'U njegovom interesu i interesu stranke je bilo prekinuti ovu agoniju, ne treba preuzimati krivicu jer nije sam kriv, on nosi određene odgovornosti. Način na koji je mislio da treba voditi stranku nije bio dobar, bez toga se ne može ostvarivati vrhunske rezultate, SDP nije stranka koja se bori prijeći prag od 5 posto i ne može se zadovoljiti s 30 posto mandata', smatra Antunović.

Bivša ministrica smatra kako je teško reći tko će biti Milanovićev nasljednik, jer, kako kaže, ima mnogo ambicioznih, ali nema puno onih koji bi se mogli na adekvatan način suprotstaviti novom lideru HDZ-a. No, potencijala za novog šefa stranke svakako ima, kaže Antunović. 'Pitanje je koliko su ti ljudi motivirani, koliko će biti teško nositi se sa strujom koja će i dalje štiti svoje pozicije, a koja je stajala uz Milanovića i kad je za to bilo razloga i kad je zaslužio kritiku', dodaje Antunović koja ipak smatra kako je Milanović, kao lider stranke, trebao čestitati Plenkoviću na izbornoj pobjedi.

'Zoran se uvijek teško nosio s činjenicom da nije najbolji, što nije loše za nekog tko vodi stranku, To nema veze. Pristojno je čestitati, kao lider stranke lideru stranke', kaže Antunović.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se