Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori

Željezara: CIOS postaje zakupac?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački CIOS idućeg će tjedna pregledati postrojenja splitske Željezare nakon čega će se znati hoće li ta tvrtka postati zakupcem koji će ponovo pokrenuti proizvodnju u Željezari, dogovoreno je na večerašnjim pregovorima predstavnika radnika Željezare s ministrima Đurom Popijačem i Božidarom Kalmetom.

Prioritet nam je da i u uvjetima neriješenih vlasničkih odnosa pokrenemo proizvodnju, izjavio je nakon pregovora inistar gospodarstva Đuro Popijač. Predstavnici CIOS-a potvrdili su da će u ponedjeljak ili utorak doći u Željezaru kako bi snimili stanje, a mi ćemo paralelno s time tražiti pravnog načina kako da CIOS uđe u proizvodnju, rekao je Popijač.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima" Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a

Ako bi taj plan propao te došlo do stečaja, što radnici žele svakako izbjeći, sindikat traži da se radnici zbrinu prije pokretanja stečajnog postupka.

Predstavnik sindikata Mladen Bekavac kaže da prema kolektivnom ugovoru 401 radnik Željezare treba dobiti ukupno oko 80 milijuna kuna za neisplaćene plaće i otpremnine.

Radnici, njih oko 150 koji su danas došli na prosvjed u Zagreb, prenoćit će u Tvornici kulture, dok će dvojica provesti noć pred katedralom. Sutra ujutro svi nastavljaju prosvjed pred katedralom tražeći da njihove predstavnike primi premijerka Jadranka Kosor. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene