Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ekološki proizvod

Želite jeftinije grijanje? Onda ovo trebate znati...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako temperature padaju, računi grijanja rastu. Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je tvornicu peleta, najjeftinijeg energenta za grijanje i one koji ga koriste.

Goranova obitelj godinama se grije na pelete s kojima je vrlo zadovoljan. Osim uštede, zadovoljan je i vrlo praktičnom primjenom. 'Prostorija je puno čišća', kazao je.

Pročitajte i ovo Peleti - 3 DONACIJA OD MILIJUN KUNA Dio građana ove zime će manje brinuti o grijanju, tvrtka im podijelila vaučere za nabavu ogrjeva: "To je naš doprinos" PR samo ovaj tjedan Ogrjevno drvo i peleti u Pevexu po najpovoljnijoj cijeni

Ekološki su proizvod, nastaju od drvnog otpada i ne zagađuju okoliš. 'Peći su vrlo visokog učinka jer jako malo energije rasipaju', kazao je Ivan Perković iz Spačve d.d.

>> 
Počela sezona grijanja: Obavezno pročitajte ove savjete!

Jeftiniji su od svih ostalih energenata. U prosjeku, jedan kilovatsat energije dobivene iz  mazuta stoji 0,70 kuna, iz loživog ulja 0,60, plina 0,40 kuna, a iz peleta - 0,25 kuna. No, tek su rijetki toga svjesni. 'Nisu upoznati s primjenom peleta, 98 posto u Hrvatskoj se izvozi', kazao je Perković.

Korištenjem peleta u kućanstvu koje mjesečno plaća 1.500 kn za grijanje plinom može se uštedjeti 30 posto ili oko 500 kuna.

Goran je toga itekako svjestan, u njegovoj kući je uvijek toplo, a od računa više ne strahuje. 'Toplije je s ovim, jednostavno je temperatura kontinuirano ista u prostoriji', kazao je Goran.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene