Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neprimjerena politizacija'

Zelena lista istupa iz koalicije u Sisku zbog plakata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zelena lista najavila je danas istupanje iz koalicije za grad Sisak te je zatražila od HDZ-a i HSP-a povlačenje plakata s 'crnom i bijelom rukom' i 'crvene letke koji prikazuju rokere kao izaslanike Sotone'.

U priopćenju Zelena lista navodi da su povod "skandalozni rasističko-ksenofobičnih plakati i letci" koji kruže Siskom te se od njih ograđuje i osuđuje ih. Gradom ih raspačavaju dvije stranke (HDZ i HSP) iz koalicije za grad Sisak koje su, kako tvrde, nažalost, i oni članovi.

Zelena lista zato želi obavijestiti javnost da nije sudjelovala u kreaciji tih plakata i letaka koje su lokalni aktivisti HDZ-a i HSP-a počeli raspačavati po Sisku na svoju ruku ne tražeći suglasnost koalicijskih partnera.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

>> Predizborni plakati u Sisku podigli veliku prašinu

S ideologijom i politikom mržnje prema drugima i različitima, a pogotovo onima druge boje kože ili vjere Zelena lista se ne slaže i ne želi imati ništa te u skladu s tom izjavom danas istupa iz koalicije za grad Sisak, ističe se u priopćenju.

To je neprimjerena politizacija lokalne izborne kampanje u kojoj mi kao stranka zelene političke orijentacije i svjetonazora ne možemo i ne želimo sudjelovati, stoji u priopćenju Zelene liste. Na jednom plakatu prikazane su dvije ruke, od kojih je desna bijela s križem na dlanu, a lijeva, tamnoputa ruka na dlanu drži crvenu zvijezdu petokraku sa srpom i čekićem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene