Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u Agrokoru

Nervozni Zdravko Marić: "Vlada ništa ne prejudicira. Dalje..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sjednice Vlade na kojoj je odobreno iz pričuve pet milijuna kuna Državnom odvjetništvu za istragu u Agrokoru, ministar financija Zdravko Marić, nije želio komentirati je li to signal da su izvješća u koncernu ipak bila lažna.

"Ne, sve ste čuli na sjednici Vlade, ništa se ne prejudicira. Dalje", nervozan je bio Zdravko Marić čiji je opoziv u Saboru, upravo zbog njegova poslovnog angažmana u Agrokoru zbog čega se izuzeo od svih odluka o koncernu kao ministar, tražila oporba.

Povjerenik za Agrokor Ante Ramljak predao je premijeru Andreju Plenkoviću izvješće o svojih prvih sto dana u koncernu nakon čega je Plenković kazao da je izvješće ohrabrujuće, ali je Vlada ipak odobrila DORH-u pet milijuna kuna za provođenje istrage u Agrokoru.

Na pitanje je li takvo uvjeravanje samo zatišje pred buru, Marić je rekao da ne može to komentirati i da bi to bilo neodgovorno s njegove.

"Povjerenik i njegova ekipa rade naporno, sigurno je da izazovi i dalje postoje, iz Europske komisije napominju potencijalno negativne rizike. No, napomenuli su i gužve na granicama kao rizik pa vidite da Vlada na tom polju uspješno radi", kazao je Marić.

Pročitajte i ovo Zlata Hrvoj Šipek Izvlačenje 1,2 milijarde kuna U DORH-u održan sastanak vezano za slučaj Agrokor: Hrvoj-Šipek zatražila analizu odluke Visokog kaznenog suda Slika nije dostupna Aktualna tema Ministar o krahu slučaja Agrokor: DORH je birao tko će raditi vještačenje, a ne Vlada

Dodao je i da najnovije procjene Europske komisije pokazuju da Vlada radi vrlo odgovorno, da su njezine brojke i projekcije gotovo u potpunosti kompatibilne sa svim relevantnim akterima i da Hrvatska može očekivati izlazak iz procedure prekomjernog deficita.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene