Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Smokvici

Zdravko Marić: ''Državne službe moraju voditi računa da se pravovremeno i adekvatno naplaćuju dugovi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hoće li i tko odgovarati u slučaju otoka Smokvica Vela koji je obitelj Todorić godinama koristila bez plaćanja ikakve naknade - iz nadležnih ministarstava nema odgovora.

Iako je ovrha otoka Smokvica Vela određena još prije sedam godina, postupak je tek završen na Općinskom sudu u Šibeniku te će se ovrha provesti 27. rujna.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Ivica Todorić mora naći novog vještaka Državno odvjetništvo dobilo rok u kojem mora dopuniti optužnicu u slučaju Agrokor

Tek nakon tog datuma, otok u posjed treba preuzeti Ministarstvo državne imovine.

"I na tom predmetu i na čitavom nizu drugih sigurno je da državne službe moraju voditi računa da se pravovremeno i adekvatno naplaćuju svi određeni dugovi", rekao je Zdravko Marić, ministar financija.

"Očekujem da ćemo saznati zašto se to događalo, kako je to moguće da milijunski iznosi nisu bili naplaćeni od onih koji je bio u najmu. Mene je to jako iznenadilo s obzirom da se to događalo puno godina i treba vidjeti o čemu se tu radilo i oni koji su za to odgovorni trebaju za to odgovarati", kazao je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

"Razlozi trajanja ovog ovršnog postupka su procesno-pravne naravi - odlučivanje o žalbama stranaka i prijedlozima ovršenika za odgodu ovrhe te uvažavanje činjenice da je među strankama postojao pokušaj mirnog rješenja spora", priopćio je Općinski sud u Šibeniku.

Navode i kako su saznali za to: "Tvrtka Grafoplast obavijestila je sud još 2011. godine o pokušaju mirnog rješavanja spora. U svibnju ove godine Ministarstvo obrane obavijestilo ih je da taj mirni spor nije uspio."

Očekuje da će svi koji su napravili propuste u ovom slučaju za njih i odgovarati. Nada se tomu i predsjednik Sabora.

U zapetljano klupko odgovornosti uključeno je više ministarstava. Sam Goran Marić rekao je da nitko nikada ranije nije ispostavio nijednu fakturu za korištenje zakupa i koncesijsko pravo. Nitko dosad za to nije ni odgovarao.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene