453619
453619
453619
453619
453619

Marić ne odustaje od porezne reforme, Lalovac uvjeren da je neprovediva

  • , 14.10.2016., 17:40
  • Autor:
  • komentara

Zdravko Marić, tehnički ministar financija, potvrdio je da će porezna reforma krenuti s početkom 2017. godine, oporba upozorava da se to ne može provesti.

 
 
 
 
Upitna porezna reforma (Video: Dnevnik Nove TV)
Upitna porezna reforma (Video: Dnevnik Nove TV)

Porezna reforma krenut će od početka sljedeće godine, poručio je tehnički ministar financija Zdravko Marić, dodajući kako se ipak mora pričekati formiranje nove Vlade da bi se počelo s izmjenama u poreznom sustavu.

Reformom bi se povećao neoporezivi dio dohotka i smanjila najviša stopa poreza na dohodak. Također, išlo bi se i u smanjivanje opće stope PDV-a.

Iz oporbe upozoravaju da se reforma neće moći provesti jer bi bila preveliki udar na proračun.

Marić je najavio i skorašnje investicije u Imunološki zavod, kojem država ponovno traži strateškog partnera.

"Mi smo ju (reformu) gotovo završili, treba napraviti još određeno usuglašavanje detalja, no vremena nema puno. Od početka sam govorio da ću jako zagovarati da izmjene poreznih zakona idu početkom godine", rekao je Marić.

Boris Lalovac, bivši SDP-ov ministar financija, ne dijeli taj optimizam. "Ta porezna reforma košta četiri milijarde kuna, a oni su govorili oko 900 milijuna kuna i da će to kompenzirati nekakvom preraspodjelom poreza na promet nekretnina i određenim drugim mjerama. Sad se pokazuje da nisu bili iskreni", rekao je Lalovac.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se