Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Piruške Canjuge

"Zdravko Marić bit će naš krunski svjedok. Ako on nije ništa znao, kako je onda mogla moja klijentica"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anto Nobilo, odvjetnik Piruške Canjuge, kazao je kako će ministar Zdavko Marić biti krunski svjedok obrane.

Odvjetnik Piruške Canjuge Anto Nobilo najavio je kako će ministar financija Zdravko Marić biti krunski svjedok u obrani njegove klijentice.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić - 2 Preokret Vrhovni sud odbio zahtjev DORH-a u slučaju Agrokor: Vještačenje ostaje zakonit dokaz Slika nije dostupna STARI RATOVI ''Plenkovićeva slamka spasa'': Todorić otkrio što bi mogao biti razlog Marićeva odlaska iz Vlade

U razgovoru za DNEVNIK.hr Nobilo je kazao kako je ministar Marić prije nekoliko dana na novinarsko pitanje tvrdi li i dalje da nije znao za friziranje financijskih izvješća u Agrokoru poručio da u velikim sustavima mora postojati povjerenje kad ti nadležne službe daju podatke.

"Iz toga proizlazi da je Marić vjerovao financijskim službama Agrokora koje su mu predočavale bilance. Ako on kao vrhunski financijski stručnjak nije mogao znati da su bilance fizirane, kako je to mogla znati Piruška Canjuga koja se bavila nekretninama, a ne financijama. Njoj se stavlja na teret da je glasala za neistinite bilance, ali ne postoji mogućnost da član uprave provjeri istinitost bilanci. To može utvrditi jedino revizija", kazao je Nobilo.

Kazao je i kako je Marić Canjuginoj obrani krunski svjedok jer može objasniti kako se zaista radilo u Agrokoru kad su u pitanju financijska izvješća.

"Ako dokažemo da on nije znao, onda je to princip po kojemu možemo braniti i gospođu Canjugu", kazao je Nobilo.

Podsjetimo, bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga jučer je s još 11 osoba vezanih uz slučaj Agrokor puštena na slobodu nakon što je sudac istrage odbio zahtjev za istražnim zatvorom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene