Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP i partneri potpisali sporazum

Zbogom 'Kukuriku', rođena je nova koalicija - Hrvatska raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP, HNS, AHSS, Zagorska stranka i Laburisti potpisali su danas koalicijski sporazum te koaliciji dali ime - Hrvatska raste. IDS nije bio na potpisivanju sporazuma i još uvijek se ne zna kome će se prikloniti ili idu samostalno na izbore.

Prema članku 2. potpisanog koalicijskog sporazuma, stranke potpisnice će participirati na izbornim listama u slijedećim omjerima: SDP 94, HNS 24, HSU 10, Laburisti 8 i AHSS 4 - ukupno 140. Čelnici stranaka komentirali su potpisivanje sporazuma i rekli svoja očekivanja.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"Krećemo u izbore koji će zaista odlučiti o sudbini ove zemlje. Davno, 90-te, kad smo započinjali borbu za civiliziranu, uljuđenu, slobodnu Hrvatsku, mislila sam da negdje 2015., kad budemo išli na izbore, da će glavne teme biti kako kombinirati gospodarstvo, energetsku neovisnost, kako osigurati bolji život i rast BDP-a i danas su to najvaznije teme, ali i nisu istovremeno o kojima se najviše govori. Tada nisam niti pomišljala da će glavne teme biti zastrašivanje, prijetnje, politika straha, da li svi ljudi, bez obzira na sve, smiju uživati ista prava, tko će se kome osvetiti nakon izbora, no pokazalo se da su te teme i danas na dnevnom redu. Pred nama stoji borba za prostor slobode od straha. Kolaicija koja je potpisala zajednički da ide na izbore, kad je došla na vlast, našla je gospodarski pad od 2,5 posto, ali ona davna nasla je -0,9 posto", rekla je šefica HNS-a Vesna Pusić.

Karamarko: Ovoj Vladi nema spasa, previše su zla i štete nanijeli Hrvatskoj

"Gledamo i vodimo zemlju s 1,2 posto rasta i sve govori da idemo u dobrkm smjeru. Jasna dilema je da li biramo hrvatsku koja raste ili hrvatsku koja pada, da li hrvatsku koja raste u prostorima sloboda ili hrvatsku koja pada u političke prijetnje, strah, isključivost, naša koalicija bira i vodi hrvatsku koja raste!", dodala je Pusić.

"Zaslužuju još jedan mandat da se sredi stanje u svim sferama života! Našli smo sličnosti s ovom kolaicijkm, nikad se nije u Zagorju više gradilo nego sada! Zato smo u koaliciji!", kažu iz Zagorske stranke.

"Hvala što su vidjeli u AHSS potencijal da možemo pobijediti. Mudrost Radićevog nauka doprinijet će da pobjedimo i u ovom centru, nas tjera. AHSS moze doprinjeti pobjedi koja će se ostvariti i ranije", rekao je šef AHSS-a.

"svaki su izobri važni, ali ovi su najvažniji u smislu odgoornosti. Ova koalicija razmišlja lijevo, iste ideje i miljama je daleko od druge strane koja se bavi prošlošću. Odlučili smo biti dio koalicije, jer se pokazalo koji su ciljevi i prioriteti! Korupcija nije poželjna. Dajemo nadu da će pobjedom ove kolaicije hrvatska nastaviti rast BDP-a i poznavajući sve ciljeve nastaviti i dalje", ističe šefica laburista Nansi Tireli.

"Siguran sam da nema spremnije političke opcije, koja je spremna rješavati probleme i danas znamo više nego pred 4 godine. Zahvaljujem građanima na razumijevanju, jer su se neke stvari kasnije pokazale kao prave. Želim zahvaliti umirovljenicima, bili su zadnja linija obrane! Ništa neću obećavati stvari se računaju", oprezan je predsjednik HSU-a, Silvano Hrelja.

Posljednji se obratio premijer Zoran Milanović i poručio kako je ova nova koalicija spremna Hrvatsku odvesti dalje na pravi put.

"Prije 4 godine obećali smo red i rad. Nakon 4 godine i više reda, država funkcionira bolje. Red, pravila, režim ponasanja, s druge strane sloboda. Imamo sudicit i idemo ka smanjivanju duga i to vidim kao problem koji gledamo u oči. Protivnike ne gledamo kao dušmane, očekujemo interakciju i ideje. Ima više rada, stvaramo posao, konkurencija ga uništava koripcijom. Iskusniji smo i pametniji, bili smo koalicija glave i srca, dajemo što možemo, sve što smo akumulirali. Ovo je slobodna zona, tako se zvala prije, ovo je sada proizvodna zona. Nema države koja ne bila zatvorena, a nije bila okrenuta prema van, ako nisu željeli zemlji najbolje.

Ciljevi koalicije su biti u EU među deset najboljih država drzava. U turizam se ulagalo, dizala se kvaliteta! Dobit će vrijednost za Hrvatsku! Sv je teze hvatati put!

Zadnjih 20 godina bilo je tesko Politika ne bira plijen, a u državni proračun se uvlačila ruka. Tome je odzvonilo.

Ovo je kraj jednog teškog početka, početka gdje se hrvatska približava uzorima. Imamo od koga učiti, ali sve više će biti onih koji će od nas učiti. Nema povratka na staro, nema neodgovornog ponašanja, zbijmo glave skupa. Ne možemo svi misliti isto.

Nasi rezultati stvoreni su u teškim uvjetima. Tu sam da služim zemlji, narodu, zavičaju. spremni smo nastaviti posao i kad je u pitanju granica, svicarac, građani su nam prvi, drugi, a trećeg nema", poručio je premijer Milanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene