445895
445895
445895
445895
445895

'Ma kakva četnička zastava. Nisam želio nikoga uvrijediti'

  • , 08.08.2016., 11:32
  • Autor:
  • komentara

Švicarski državljanin našao se u nezavidnoj situaciji na otoku Viru.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Švicarski državljanin s otoka Vira posljednjih dana strahuje za svoju sigurnost nakon što su ga na dan obilježavanja akcije Oluja njegovi mještani prijavili policiji da je na krov svoje kuće na Viru izvjesio četničku crnu zastavu sa lubanjom i prekriženim kostima

'Ma kakva četnička zastava, to je zastava Pirata s Kariba. Moj sin koji je dolazio na odmor iz Švicarske veliki je obožavatelj Johnnya Deppa i njegovih karipskih gusara iz filma Pirati s Kariba, pa sam ga htio dodatno obradovati njegovom omiljenom temom', izjavio je 54-godišnji švicarski državljanin.

Švicarac je zastavu izvjesio još prije mjesec dana, a sve do Dana domovinske zahvalnosti nitko se nije požalio na nju. Nakon prijave i posjeta policije, muškarac je skinuo zastavu, a sada ga na Viru nazivaju četnikom, zbog čega strahuje za svoj život. 

Izjavio je kako mu nije palo na pamet da bi do ovoga moglo doći te da mu nije bila namjera uvijediti nikoga na nacionalnoj, političkoj ili vjerskoj osnovi.

Policija je nakon očevida protiv njega podijela optužni prijedlog zbog isticanja nepoćudnog simbola pod tvrdnjom kako je to simbol pod kojim su pripadnici četničke paravojske ušli u Vukovar, piše Zadarski.hr.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se