Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Deaktivirana avionska bomba u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski pitorehničari deaktivirali su avionsku bombu iz Drugog svjetskog rata, pronađenu jučer na gradilištu u IV. Maksimirskom naselju u Zagrebu, izvijestila je zagrebačka policija u 11,30 sati.

Iz predostrožnosti stanovnici tog i okolnih naselja jutros su bili evakuirani.

Pročitajte i ovo Ilustracija, djeca u školi Izlila se voda Evakuacija osnovne škole u Novom Zagrebu: Djeca bježala kroz prozore Dojava o bombi na sudu Lažne dojave Otkriveno tko je zvao sud i prijetio bombama: Otkazana ročišta, svi evakuirani

Zbog stanja u kojem su se nalazila dva upaljača na bombi, oko 250 kilograma teško ubojito sredstvo moralo je biti deaktivirano na mjestu pronalaska, na dubini od sedam metara.

Bomba je američke proizvodnje, dugačka oko petar i pol, a u njoj je 126 kilograma eksploziva.

Nakon deaktiviranja očekuje se da će kamionom biti prevezena i uništena na poligonu kod Slunja.

Riječ je o četvrtoj avionskoj bombi pronađenoj na području Maksimira, čiji se stariji stanovnici prisjećaju da je u blizini u Drugom svjetskom ratu bombardiran aerodrom.

Zbog sigurnosti bili su evakuirani stanari nekoliko naselja na Ravnicama, Maksimiru i Novoj Branimirovoj, a policija je čuvala njihove stanove. U vrijeme rada pirotehničara u tom dijelu grada isključeni su voda, struja i plin.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec sinoć je izjavio kako je policija sigurna da cijeli posao može obaviti bez ugrožavanja sigurnosti građana, ali da mjere opreza nalažu evakuaciju.

Na gradilištu u IV. Maksimirskom naselju dvije avionske bombe teške po 250 kilograma i dugačke oko metar pronađene su lani 17. prosinca, a još jedna sredinom siječnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene