Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo kakvo nas vrijeme čeka

VRIJEME STVARA NEVOLJE Donosimo kako se lakše nositi s tim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proljeće u studenom meteoropatima i kroničnim bolesnicima donijelo je nevolje. Jesu li se užarili telefoni zagrebačke hitne službe, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Tomić.

"Telefoni su užareni. Samo u zagrebačkoj hitnoj službi u nekoliko proteklih dana broj intervencija porastao je za 15 posto", izvijestila je Tomić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Doktor Mladen Hron, dežurni voditelj smjene zagrebačke hitne kazao je kako proteklih dana bilježe oko 220 intervencija u 24 sata.

"To je nešto više od očekivanog, što nije čudno obzirom na vremenske prilike. Kroničnim bolesnicima savjetujemo da se prije svega pridržavaju svoje terapije, da se ne izlažu prevelikim fizičkim aktivnostima. Važna je i uravnotežena prehrana, dovoljno tekućine, fizičke aktivnosti i sna", kazao je Hron.

Na pitanje može li se organizam pripremiti za novi pad temperatura doktor Hron kaže kako je najvažnija prevencija.

"Stanje se može pogoršati kod kardio-vaskularnih bolesnika, osoba koje boluju od reume i dijabetesa. Prevencija je najvažnija u svemu kako kod zdravih tako i kod kroničnih bolesnika", kaže Hron.

"Za vikend suho i toplo"

I u četvrtak ćemo se nalaziti pod utjecajem anticiklone, a u takvim okolnostima nas očekuje vrijeme slično onom u srijedu što znači da će na kopnu biti jutarnje magle ili niskih oblaka, zatim sunčano. Na Jadranu nešto malo oblačnije, ali još uvijek to neće biti oni kišni oblaci, barem ne na jugu, na sjevernom dijelu povremeno može pasti malo kiše. Puhat će većinom slaba južina, a uz nju i dalje visoke temperature - na kopnu od 3 do 8, a uz obalu do 16 stupnjeva.

U petak će uz više oblaka biti povremene kiše, a zatim u subotu i nedjelju uglavnom suho. I dalje ostaje ovako toplo, zapravo temperatura će biti nešto niža, ali još uvijek iznad 10 stupnjeva.

I na Jadranu će petak biti kišovit. U subotu također s povremenom kišom i to ponajprije u Dalmaciji. Južina će u petak pojačati, a u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak.

Do kraja tjedna ostaje iznadprosječno toplo, ali od petka uz više oblaka i povremenu kišu više neće biti tako proljetno vrijeme kao ovih dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene