Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani nezadovoljni

Zbog ulaska u EU gužve na graničnim prijelazima s BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na najfrekventnijim graničnim prijelazima između Hrvatske i BiH drugoga dana hrvatskog članstva u Europskoj uniji nastale su velike gužve.

Drugog dana nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju u utorak su se pojavile prve veće gužve na vrlo frekventnim graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske kod Metkovića, odnosno Slavonskog Broda, izvijestili su iz Auto moto kluba BiH (AMK BiH).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klek kraj Metkovića Svečano i na graničnom prijelazu Klek: Točno u ponoć zavijorila EU zastava! Slika nije dostupna Blokada i kaos Građani BiH od 1. srpnja neće moći ulaziti u Hrvatsku?!

U Doljanima na izlazu iz BIH prema Metkoviću na prijelaz granice čeka se oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 15 minuta, izvijestili su iz AMK BiH.

>> Zbog carine kilometarske kolone na granici sa Srbijom

Po tim navodima zbog tehničkih poteškoća na terminalu, dugotrajna su čekanja teretnih vozila na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu iz Broda prema Slavonskome Brodu.

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić izjavio je za medije u Mostaru kako je ugovorom s Hrvatskom smanjen broj prijelaza za prijevoz ljudi i roba, no da građani trebaju koristiti alternativne granične prijelaze, kako na jugu tako i na sjeveru zemlje.

U nekoliko općina u BiH, poput Kozarske Dubice, već su izrazili nezadovoljstvo što su međunarodni granični prijelazi između Hrvatske i BiH novom kategorizacijom postali prijelazi koji se mogu koristiti samo za malogranični promet te da veliki broj građana nema pogranične propusnice koje bi im olakšale svakodnevni život. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene