Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od nove općinske zgrade

Zbog sukoba u općini vratili 600.000 kuna iz EU fondova: "Ova prijava je lažno predstavljanje projekta"

Mjesto na kojem se trebala graditi nova općinska zgrada u Štitru (Foto: Dnevnik.hr)
Mjesto na kojem se trebala graditi nova općinska zgrada u Štitru (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Idejna skica nove općinske zgrade u Štitru (Foto: Dnevnik.hr) Idejna skica nove općinske zgrade u Štitru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mjesto na kojem se trebala graditi nova općinska zgrada u Štitru (Foto: Dnevnik.hr) Mjesto na kojem se trebala graditi nova općinska zgrada u Štitru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Bikić, načelnik Općine Štitar (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Dok brojni gradovi i općine svim silama pokušavaju izvući novac iz Europske unije, slavonska općina Štitar odrekla se 600 tisuća odobrenih kuna za novu općinsku zgradu. Naime, načelnika ne podržava općinsko vijeće, koje ne želi nove urede.

Štitarci su Ministarstvu kulture i Ministarstvu regionalnog razvoja vratili po 300 tisuća kuna dodijeljenih iz fondova Europske unije. To su učinili jer opčinsko vijeće nije poduprijelo gradnju općinske zgrade.

Pročitajte i ovo Marine Le Pen Marine Le Pen Lidericu francuske desnice čeka suđenje Ilustracija U veljači Uskoro počinje jedan od najkompleksnijih projekata u Hrvatskoj: Mogao bi promijeniti život mnogima

"Zgrada je trebala obuhvaćati knjižnicu, galerijski prostor, službene prostorije općine, općinsku vjećnicu i salu za promocije", rekao je Marko Bikić, načelnik Općine Štitar.

Općinsko vijeće ne podržava načelnika jer smatra da da novi općinski uredi Štitaru nisu potrebni.

"Ova prijava projekta je lažno predstavljanje projekta, što je u biti prijevara koju općinski načelnik pokušava učiniti. Ne može se prijaviti nekakav projekt, tvrditi da će se sagraditi knjižnica, a potajno planirati tu zgradu koristiti za nešto drugo", rekao je Stjepan Gašparović (HSS), potpredsjednik općinskog vijeća.

Dok ga vijeće optužuje, načelnik tvrdi da vijećnicima samo želi stvoriti veći radni prostor. Naime, rekao je Bikić, na sjednici nema dovoljno prostora ako na nju dođe 15 ljudi.

Uz dobivenih 600 tisuća, Štitarci bi za novu zgradu morali dati još dodatnih 900 tisuća kuna, što je njihov godišnji proračun.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene