Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbija preseliti Agenciju

Ravnatelj AZO-a dao ostavku, a Zmajlović tvrdi da ga je danas smijenio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Neven Voća detalje sukoba s ministrom Mihaelom Zmajlovićem oko preseljenja iznosi na konferenciji za medije.

Ravnatelj Agencije za zaštitu okoliša Neven Voća dao je ostavku zbog sukoba s ministrom Mihaelom Zmajlovićem oko preseljenja Agencije u prostorije Zagrebtowera. Tamo su se, uz samo Ministarstvo, već preselile druge institucije iz tog resora – Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Državni zavod za zaštitu prirode.

Pročitajte i ovo Stjepan Kožić Ne biraju se riječi Oštar odgovor Kožićeva stožera Zmajloviću: ''Manipulativan je i očajan kad ovako mijenja mišljenja te gnjusno laže javnosti'' Mihail Zmajlović borba za zagrebačku županiju Zmajlović: "Kožićeva kampanja financirana je javnim novcem, prijavljen je DORH-u"

Ministar Zmajlović bio je više puta prozivan u javnosti zbog visokih troškova preseljenja.

Neven Voća danas će na izvanrednoj konferenciji za novinare iznijeti detalje vezano uz troškove preseljenja AZO u Zagrebtower te govoriti o pritisku zbog odbijanja potpisivanja odluke o preseljenju, koji je rezultirao njegovom ostavkom.

Nešto prije početka Voćine konferencije za medijie stiglo je priopćenje iz Ministarstva zaštite okoliša u kojem se navodi kako je ministar s današnjim danom razriješio ravnatelja Agencije za zaštitu okoliša.

Zmajlović: Napadi na mene su orkestrirani jer sam se mnogima zamjerio

Razlozi razrješenja su nepoštivanje odluke Upravnog vijeća AZO-a od 16.12.2014. o preseljenju u Zagrebtower čime je, navedeno je u obrazloženju Ministarstva  ravnatelj doveo u pitanje 'svrhovito, učinkovito i ekonomično raspolaganje proračunskim sredstvima'. 

Naime, Upravno vijeće je 16.12.2014. donijelo odluku o sklapanju ugovora o podzakupu s Ministarstvom i Fondom za poslovne prostore prema kojem je ravnatelju Voći naloženo sklapanje Ugovora o podzakupu. Time što nije sklopio ugovor uzrokovao je dodatni i nepotrebni trošak za državni proračun koji se procjenjuje na 150.000 – 250.000 kuna, poručili su iz Zmajlovićevog ministartsva.

'Pored toga, suprotno odluci Upravnog vijeća, ravnatelj Agencije zatražio je 23. travnja od DUUDI-ja dodatni prostor na drugoj lokaciji čime u pitanje dovodi kompletan proces preseljenja triju proračunskih tijela, Ministarstva zaštite prirode i okoliša, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Agencije za zaštitu okoliša te vanproračunskog Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na objedinjenu lokaciju i otvara rizik milijunske štete za proračun', stoji u pojašnjenju Ministarstva.

Upravno vijeće AZO-a 17. travnja uputilo je nadležnom Ministarstvu zahtjev za razrješenjem ravnatelja Agencije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene