Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neke linije voze sporije

Zbog snijega otežan promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog snijega na hrvatskim je prometnicama otežan promet, zatvorene su neke državne ceste, a željeznički promet odvija se s poteškoćama.

Proglašeni su zimski uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući staru cestu kroz Gorski kotar na dionici Vrbovsko-Delnice (D3), izvijestio je HAK.

Pročitajte i ovo Prometna na Zrinjevcu - 5 u centru grada FOTO Sudar triju automobila izazvao prometni kaos u Zagrebu Snijeg u Lici kamioni ne mogu prema moru Izdana upozorenja zbog opasnog vremena: I dalje ograničenja u prometu, pogledajte koje su ceste zatvorene

Na dionici Jadranske magistrale (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina). Zatvorena je državna cesta D3 na dionici Rijeka-Orehovica, zbog odrona.

>> Izdržite još malo: Stiže ljepše vrijeme!

Obilazno se vozi preko Vežice ili čvora Škurinje. Zbog poplavljenog kolnika zatvorene su županijske ceste ŽC5130 Zalužnica-Doljani, ŽC3253 Košutarica-Mlaka i ŽC5146 Donji Kosinj-Rudinka.

Željeznički promet teče s poteškoćama

Sve pruge na području Republike Hrvatske otvorene su za promet. Međutim, zbog snijega željeznički promet teče s poteškoćama te se bilježe kašnjenja vlakova do 30 minuta u regionalnom prijevozu i do 15 minuta u gradsko-prigradskom prijevozu grada Zagreba.

Sve dežurne ekipe su na terenu, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila kako bi se svi kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura otklonili što prije.

U gradsko-prigradskom prijevozu grada Zagreba otkazani su sljedeći vlakovi:

8005 Harmica (4.42) - Dugo Selo (5.55)
8011 Zagreb GK (6.22) – Dugo Selo (6.51)
8015 Savski Marof (6.20) – Zagreb Glavni kolodvor (6.54)
8016 Dugo Selo (7.25) – Zagreb Glavni kolodvor (7.54)
Na relaciji Zagreb GK – Duga Resa otkazani su sljedeći vlakovi:
4110 Karlovac (3.52) – Duga Resa (4.03)
4101 Duga Resa (4.15) – Zagreb Glavni kolodvor (5.25)
4112 Karlovac (5.18) – Duga Resa (5.29)
4103 Duga Resa (5.52) – Zagreb Glavni kolodvor (7.08)

Iz Novske prema Zagreb Glavnom kolodvoru otkazan je vlak broj 2100 koji iz Novske polazi u 3.15 sati.

Skraćeno voze i neke tramvajske linije

Tramvaji linija 4 i 11 voze skraćeno do Dubrave. Od Dubrave do Dupca voze autobusi. Autobusni promet redovit je na svim linijama, izvijestili su iz ZET-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene