Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jama Sovjak

Zbog slabog potresa masna smrdljiva mrlja putuje prema Kvarneru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
3 i pol tisuće kubika opasne tekućine, otpada iz bivše bakarske koksare te otpadnih ulja i katrana nestalo je posljednjih nekoliko dana iz jame Sovjak u koju se nekad takav otpad odlagao.

Ekolozi su zabrinuti, smatraju da je to posljedica posljednjeg slabog potresa koji je pogodio Viškovo nedaleko od Rijeke te da masna smrdljiva mrlja polako, podzemljem putuje prema Kvarneru. Stigne li do mora izazvat će neviđenu ekološku katastrofu.

Pročitajte i ovo Koksara u Avdijivku Žestoki udari VIDEO Rusi preuzeli potpunu kontrolu nad važnim gradom, objavili snimke: "Bombe padaju po Ukrajincima, a ovo su naše zastave" Slika nije dostupna Drama kod Rijeke EKO-BOMBA NADOMAK MORA Mještani u strahu: 'Puno ih je u selu umrlo'

>> 'Opasni otpad iz Sovjaka završio u podzemlju, pa će u more'

'Jako se dobro vidi ta crna linija koja je sada daleko više spuštena nego u petom mjesecu kada smo bili', rekla je Radojka Mulac iz Udruge 'Smokvarijanska lista'. 'Bili su tu i predstavnici države i Ministarstva. Obećavalo se no da nema sredstava da je to sada nemoguće. Međutim, čekanja ne bi smjelo biti', smatra Stanko Kačić iz Smokvarijanske liste.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene