454652
454652
454652
454652
454652

Zbog skuplje struje povećanje računa u industriji moglo bi se mjeriti u milijunima

  • , 24.10.2016., 14:40
  • Autor:
  • komentara

Računi za struju, koji bi od iduće godine trebali biti znatno veći zbog povećanja naknade za obnovljive izvore energije, neće pogoditi samo građane nego i industriju.

 
 
 
 
Povećanje računa u industriji moglo bi se mjeriti u milijunima (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Povećanje računa u industriji moglo bi se mjeriti u milijunima (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Prosječno kućanstvo na godišnjoj razini moglo bi plaćati 400-tinjak kuna više, dok bi se u industriji, povećanje računa moglo mjeriti u milijunima.

Iz HEP-a, najvećeg distributera, ističu kako je još na snazi uredba prema kojoj naknada iznosi 3 i pol lipe po kilovat satu. Kada će doći do izmjena ne zna se, jer za sada još nije pokrenut službeni postupak izmjene propisa koji regulira iznos te naknade.

"Svako poskupljenje utiče loše na konkurentnost tvrtki, u ovom slučaju to bi mogli biti računi do 20 posto veći, to će utjecat na gubitak profita, dobiti, a to opet znači gubitak mogućnosti za investiranje, gubitak novih radnih mjesta. To će utjecati na firme koje su energetski intenzivne i kojima je to značaj dio troška", kazao je Davor Majetić, predsjednik HUP-a.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se