Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci se naradili

Dvoje djece ozlijeđeno od petardi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski su vatrogasci posljednjeg dana Stare godine imali čak 30 intervencija od čega 20 požara na otvorenom, njihove kolege iz okolnih gradova i općina na teren izlazili desetak puta.

U Imotskom i Sinju lakše je ozljeđeno dvoje djece zbog rukovanja pirotehnikom, izvijestili su u nedjelju ujutro iz splitske policije i Javne vatrogasne postrojbe Split.

Pročitajte i ovo Petarda Opasne ozlijede Gradovi u Novu ušli bez vatrometa, ali građani su stvar uzeli u svoje ruke: Nažalost - ne bez tragedije Ilustracija Prevezena je u Zagreb Strašna ozljeda zbog pirotehnike: Djevojčici raketa eksplodirala u lice, teško je ozlijeđena

U policiji kažu kako je novogodišnja noć protekla bez većih incidenata vezanih uz narušavanja javnog reda i mira i oštećenje imovine. No, u Sinju i Imotskom prilikom rukovanja pirotehnikom dvoje djece je zadobilo lakše ozljede prsiju. U 22,30 sata vatra je zahvatila dva suncobrana, dva stola i stolicu ispred ugostiteljskog objekta na Obali hrvatskog narodnog preporoda u Splitu, a evidentiran je i požar na drvenom štandu u Kaštel Kambelovcu, te na školskoj sportskoj dvorani u Sinju.

Vatrogasci su na Silvestrovo najprije gasili požar u šest kontejnera na Vrhu Sućidra, u Novakovoj, Mostarskoj, Doverskoj i Šimićevoj, požar trave u Neslanovcu kod crkve sv. Marka, te na balkonu stana u Dobrilinoj ulici. Na terenu su proveli i noć gaseći deset požara kontejnera i isto toliko požara na otvorenom. Gorjelo je i osobno vozilo, krov plastenika, tenda jednog restorana, a u pomoć su pristigli i ljudima koji su se zaglavili u liftu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji opožareno je nekoliko hektara trave i niskog raslinja. U Postirama je gorjela trava i nisko raslinje, a u Trogiru rezervoar sa 2500 litara lož ulja pred obiteljskom kućom. Taj su požar gasili pripadnici DVD-a Trogir, Slatine, Okrug i Vranjica sa šest vozila i 18 vatrogasaca. Lokaliziran je za pola sata, a potpuno ugašen u 15 sati.

U Dugopolju je u gorjela trava i nisko raslinje, a isto je gorjelo i u Vojniću kod Trilja gdje je opožaren cijeli hektar. Trava je gorjela još i u Sinju, na predjelu Čurlini, u Gatima gdje je izgorjelo tri hektra, kod Dalmatinke u Sinju, u Vrbi kod Muća, te u Bobanima kod Prugova gdje je opožaren hektar trave i niskog raslinja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene