Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog puknute cijevi iscurio amonijak; vatrogasci na vrijeme reagirali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog napuknuća jedne cijevi u pogonu Hladnjače jutros je istekla manja količina amonijaka, no zahvaljujući brzoj intervenciji brodskih vatrogasaca, prema prvim izvješćima s terena, nema opasnosti ni za djelatnike Hladnjače, ni za građane koji stanuju u blizini.

Čim su primili dojavu od ribiča da se u blizini Hladnjače osjeti
amonijak, na teren su izišli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Ante Mikulić poteškoće u razvoju Ante (6) napokon može u gradski vrtić: "Iza nas je šest godina borbe..."

"Napukla je cijev na cjevovodu koji amonijak iz spremnika dovodi u komore pa je došlo do istjecanja plina u jednu halu. Odmah smo zatvorili ventile i spriječili daljnje istjecanje", kaže zapovjednik postrojbe Ivan Vuleta. Iako u spremnicima Hladnjače ima 40 tona amonijaka, zahvaljujući brzoj intervenciji, istekla je tek manja količina, a koliko je amonijaka uistinu iscurilo i zašto je cijev napukla utvrdit će policijski očevid.

Osim vatrogasaca, na teren su izišle i mjerodavne inspekcijske
službe, a obaviješteni su i članovi županijskog eko-stožera koji je u pripravnosti i pratit će razvoj situacije.

"Zaključili smo kako prema prvim izvješćima opasnosti za radnike Hladnjače i za okolno stanovništvo nema. Očekujemo izvješća mjerodavnih inspekcija o eventualnim posljedicama kao i točnim količinama amonijaka koji je iscurio", kaže član stožera i pročelnik županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Miroslav Jarić.

U Upravi Hladnjače kažu da su odmah pristupili sanaciji napuknute cijevi. Članica Uprave Mirjana Tomakić dodaje kako niti u jednom trenutku nije došlo u pitanje da bi moglo isteći svih 40 tona amonijaka.

"Amonijak se nalazi u cjevovodima i svaka komora je odvojena tako da ne može isteći svih 40 tona. Samo ona količina koja se nalazi u cjevovodima je potencijalna opasnost dok se ne zatvore ventili. Cjevovodi nisu u lošem stanju i oni se kao i posude kontroliraju i zamjenjuju. Dežurni ljudi su tu, a mi imamo program za sanaciju i djelovanje u ekscesnim situacijama", kaže Tomakić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene