Obavijesti Video Pretražite Navigacija
budućnost borbenog zrakoplovstva

Zbog propalog posla s izraelskim avionima Predsjednica sazvala sjednicu Vijeća za obranu, traži i detaljno izvješće o stanju MiG-ova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primila je jutros ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Mirka Šundova i zatražila da je izvijeste o propalom poslu s avionima.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izvijestili su danas Predsjednicu Republike Hrvatske i Vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH o jučerašnjem sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F16 Barak, prema specifikacijama iz ponude.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Predsjednica sazvala sjednicu Vijeća za obranu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Razmotrit će se sve buduće opcije Potvrđeno za Dnevnik Nove TV: Natječaj za kupnju borbenih aviona će se poništiti idućih dana

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, održat će se sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabave borbenih zrakoplova. Predsjednica Republike Hrvatske zatražila je od načelnika Glavnog stožera da na predmetnoj sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

S obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja.

Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutačnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine, priopćili su s Pantovčaka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene