446451
446451
446451
446451
446451

GUŽVE NA CESTAMA Zastoji zbog prometnih nesreća, kolone do 6 km

  • , 13.08.2016., 14:55
  • Autor:
  • komentara

Na cestama diljem Hrvatske vozi se usporeno, a na nekim mjestima formirane su i kolone. Od jutros su se na A1 dogodile i dvije prometne nesreće. Vozači se pozivaju na strpljenje i pažljivu vožnju.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)

14:53 - Na autocesti A1 između čvorova Otočac i Perušić kod tunela Grič u smjeru mora vozi se otežano, zbog prometne nezgode. Korisnike molimo za strpljenje, poručuju iz HAK-a.

Promet je pojačan na većini cesta u priobalju, iz smjera unutrašnjosti prema moru i obrnuto, kao i na autocesti A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Na autocestama su mogući zastoji u blizini odmorišta, čvorova i tunela pa vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila:

- na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba oko 6 km;
- na A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije oko 1 km (usporen je promet u Republici Sloveniji poslije graničnog prijelaza Macelj);
- zbog pojačanog prometa prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 4 km;
- na Krčkom mostu u smjeru Krka oko 1 km.

Povodom blagdana Velike Gospe zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će u nedjelju, 14. kolovoza, od 12 do 23 sata te u ponedjeljak, 15. kolovoza na sam blagdan Velike Gospe od 14 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Pojačan je promet na cestama (vozi se uz povremene zastoje):

- A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera;
- A2 Zagreb-Macelj u oba smjera;
- A3 Bregana-Lipovac u oba smjera;
- A7 GP Rupa-Diračje, Orehovica-Šmrika i kod čvora Matulji u oba smjera;
- kod Krčkog mosta u oba smjera;
- kod tunela Učka u oba smjera;
- na Istarskom ipsilonu;
- DC76 Baško Polje (DC8) - Zagvozd kroz tunel Sveti Ilija u oba smjera (povremeno se zatvara tunel Sveti Ilija u smjeru unutrašnjosti-radi izbjegavanja kolone vozila u tunelu);
- na Jadranskoj magistrali (DC8), posebice na prilazima: Novom Vinodolskom, Senju, Zadru, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h (autocesta je otvorena za sve skupine vozila).
Otvorena je dionica državne ceste DC29 između Laza i Marije Bistrice.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se