Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog primanja mita uhićen direktor Istravina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog uzimanja mita uhićen je direktor splitske poslovnice Istravina 63-godišnji Jozo Rogulj. Nijedan vlasnik kamiona od Rogulja čini se nije mogao dobiti posao prijevoza robe bez plaćanja provizije. U akciji je slučajno pao i jedan autoprijevoznik koji je davao mito jer je i to kažnjivo.

Jozo Rogulj bio je direktor u Istravinu, no sada je postao pritvorenik. Njegov je zločin uzimanje mita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio na Facebooku U Njemačkoj uhićen vinkovački glumac zbog 100 kila trave, on sve negira: "Ukrali su mi identitet" Slika nije dostupna Hrvatski državljanin iz Beograda U srpskim logorima iživljavao se na Hrvatima: Na granici uhićen zbog ratnog zločina

Jutros je priveden istražnom sucu, nakon što su ga Uskok i splitska policija uhvatili na djelu.

Roguljev poziv, 'Ajmo na kavu', značio je 'pripremi novac!'

Uzimao je proviziju od privatnih prijevoznika da bi im omogućio poslove prijevoza za Istravino.

Direktora koji se naučio živjeti od uzimanja mita Uskok i policija zaskočili su u trgovačkom centru kod Splita. Ovog puta novčanice su bile ozbnačene.

I to četiri tisuće kuna označenih novčanica, ili 10 do 15 posto zarade od vrijednosti posla. Bila je to Roguljova cijena. Nečasnim biznisom bavio se od 2005. godine. Za sada se spominje da je primio više od 180 tisuća kuna mita , no nisu poznati svi njegovi poslovni dogovori. Skupini prijevoznika dosadilo je plaćati, pa su ga prijavili USKOKU.

Osim Rogulja za primanje, policija će goniti i jednog prijevoznika za davanje mita. No, kazna prema njemu bit će daleko blaža. Direktor Istravina bi, ako mu se dokaže primanje mita, mogao biti kažnjen sa 6 mjeseci do pet godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene