455786
455786
455786
455786
455786

Podignuta optužnica protiv Tite Gubića zbog prijetnji novinarki Provjerenog

  • , 03.11.2016., 09:50
  • Autor:
  • komentara

Državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv Tite Gubića zbog prijetnji novinarki Provjerenog, Emi Branici da će "završiti kao Pukanić". Prijeti mu zatvorska kazna od šest mjesci do pet godina.

 
 
 
 
Nakon prijetnji novinarki Provjerenog-priveden!
Nakon prijetnji novinarki Provjerenog-priveden!

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Tite Gubića zbog prijetnje Emi Branici, novinarki emisije Provjereno

Potvrdio je to Petar Plejić, zamjenik općinskog državnog odvjetnika, preciziravši da je Tite Gubića podignuta optužnica zbog kaznenog djela prijetnje novinaru. 

Prema članku Kaznenog zakona, na temelju kojeg je Tito optužen, propisano je da se onoga tko prijeti novinaru kažnjava zatvorom u trajanju od šest mjeseci do pet godina

Tito se tereti da je 28. rujna oko 13:30 sati tijekom snimanja prijetio Branici poručivši joj da će "završiti kao (Ivo) Pukanić", pokojni vlasnik tjednika Nacional. Pukanić je ubijen u listopadu 2008. godine u podmetnutoj eksploziji.

Prijetnje Branici osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo koje je pozvalo institucije da u takvim slučajevima hitno reagiraju po službenoj dužnosti.

Novinarka je u Provjerenom razotkrila Titu da je, predstavljajući se kao žena, s psihički nestabilnim starcem potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju, a potom i o životnom partnerstvu i to svega sat vremena prije nego što je starac završio u bolnici u komi. Nedugo potom je umro, a Tito je postao vlasnikom trokatnice u zagrebačkoj Dubravi. 

"Svatko tko je god iznio lažnu izjavu ja ću mu se nasladiti krvi", poručio je tada Tito.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se