Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog požara izvanredna sjednica drniškog poglavarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velikog požara koji je sinoć stvorio vatreni obruč oko grada Drniša, gradonačelnik Ante Dželalija sazvao je hitnu izvanrednu sjednicu Grdaskog poglavarstva Drniša na kojoj je izražena zabrinutost budući da vatra prijeti prigradskim naseljima, drniškoj industrijskoj zoni i vojarnama HV u Trbounju.

Vatrogasne snage zbog nepristupačnog i miniranog terena te noći ne mogu nastaviti gašenje, a vatra prijeti neselju Vlaići na Miljevcima te prigradskim naseljima Knezovi i Mrđani.

Pročitajte i ovo Policija Ima zabranu prilaska Sin HDZ-ova gradonačelnika završio u pritvoru: Bušio gume i prijetio Ilustracija ČESTITAMO! Sretnik odigrao Loto 7 s nedobitnim listićem pa osvojio milijun kuna! Poznato i iz kojeg je grada

Istodbno gori i s druge strane Promine, na kninskom području u Čeničima i vatra se širi prema drniškim naseljima Biočić i Miočić.
Tijekom noći na požarištu će dežurati gasitelji, a gašenje će se nastaviti ujutro.

Ako bude potrebe sve je spremno za evakuaciju stanovništva s ugroženog područja , istaknuto je na sjednici Poglavarstva.

Vatra je izbila na području Miljevaca iza 16 sati u neporednoj blizini vojarni HV i drniške tvornice vapna GIRK Kalun. Nošena vjetrom proširila se prema prigradskim naseljima Knezovi i Mrđeni, prešla kanjon Čikole i došla do sela Žitnić.

Vatra se vidi iz grada nad kojim se nadvio dim.

Izbila je na nepristupačnom i miniranom trenu, a u gašenju do noći sudjelovale su i zračne protupožarne snage: dva kandera, dva air-traktora i dva helikoptera te 100 gasitelja sa 25 vozila. Drniški vatrogascima u pomoć su pristigli i pripadnici HV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene