Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špekulacije o sudbini dubrovačkog ogranka

Zbog povrede statuta raspušta se dubrovački HDZ?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prigovorima na rad dubrovačkog ogranka navedeno je kršene statuta izbornih pravila, kodeksa časti.

Sjednica gradskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije sazvana je na temelju prigovora na izbore u temeljnim ograncima gradske organizacije Dubrovnik, rekao je predsjednik dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić komentirajući špekulacije kako će se večeras u Stonu raspustiti ta gradska organizacija.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Razgovori se nastavljaju Plenković: "Već sada imamo 76 ruku. Grbin je treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u penziju" Kruzeri - 2 Upravljanje destinacijom Sezona još nije ni počela, a već se krše obećanja: Zašto su dubrovačke vlasti dopustile da u grad pristane više od dopuštenog broja kruzera?

'U prigovorima je navedeno kršenje statuta, izbornih pravila, kodeksa časti i te prigovore sada treba raspraviti i vidjeti treba li uvesti neku vrstu sankcije', objasnio je Matušić koji nije želio prejudicirati moguće sankcije, ali je ustvrdio da je riječ o posebno grubim povredama čak i stranačkog statuta.

'Ja ne mogu prije sjednice govoriti o tome što bi se moglo odgoditi jer ja to ne mogu znati, pa ne mogu reći hoće li se odbor odlučiti za ovo ili ono. Napravljene su grube povrede stranačkih pravila na izborima u temeljnim ograncima koje traže najteže sankcije', kazao je Matušić te dodao kako je povreda Statuta stranke iznad odluka Nacionalnog vijeća.

'Dakle, bez obzira na odluke tog tijela, unatoč započetim unutarstranačkim izborima, smatram da je moguće raspustiti ogranak koji se toliko ogriješio o stranačke zakone', zaključio je Matušić.

Upitana za komentar o problemima u dubrovačkom HDZ-u, Jadranka Kosor rekla je da ne želi komentirati ništa o problemima u stranci ni o unutarstranačkim izborima, ali je dodala kako joj je drago što se Dubravka Šuica kandidira za zamjenicu predsjednice stranke jer podržava svako aktiviranje žena u stranačkoj politici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene