Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci HAK-a

Zbog početka turističke sezone stvaraju se gužve na cestama: Provjerite gdje su najduže kolone

Gužva na pristaništu Valbiska
Gužva na pristaništu Valbiska Foto: HAK
Početak turističke sezone stvara i gužve na hrvatskim prometnicama. Iz Hrvatskog autokluba (HAK) navode da se stvaraju kolone u smjeru mora.

Sve više građana krenulo je put mora. Prometne se kolone, osim danas, očekuju i u petak u jutarnjim satima, povremeno tijekom cijelog dana na većini graničnih prijelaza, zagrebačkoj i riječkoj obilaznici i na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče.

Iz HAK-a ističu da se to posebno odnosi na dionice Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II, A2 Zagreb-Macelji, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, Ličkoj magistrali (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na Krku i Krčkom mostu, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te na nekim dionicama gdje su u tijeku radovi. Na autocesti A1  u smjeru Zagreb-Split Ploče kolona je između naplate Lučko i odmorišta Desinec u smjeru Dubrovnika.

Na zagrebačkoj obilaznici, (A3) prema naplati Lučko iz smjera Jankomira, kolona je oko dva kilometra, a iz smjera Buzina oko kilometar.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na čvoru Oštrovica na izlazu prema Krku i Crikvenici, kolona je oko četiri kilometra. Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva kolona je pred graničnim prijelazom Rupa u oba smjera.

Na državnoj cesti DC1 kolona je između Gornjeg Stupnika i Rakovog Potoka u smjeru Karlovca te u zoni radova kod mjesta Brebornica.

Radovi na autocesti

"Radovi na autocesti A1 kod čvora Zagvozd između 424+000 km i 426+000 km u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je danas do 14 sati", upozoravaju iz HAK-a.

"Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na pojedinim dionicama autocesta-u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Zbog požara na autobusu, prekinut je promet državnom cestom u mjestu Poljica kod Imotskog (DC76)", navodi HAK na službenim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stiže Crocodile 2 Croatia Nove kamere na autocesti: Evo što će sve moći detektirati

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEKUJE SE KONFERENCIJA ZA MEDIJE Napokon otvorena autocesta prema moru: Satima je bila zatvorena zbog sukoba pripadnika Torcide s policijom, ima ranjenih i ozlijeđenih nakon tučnjave i pucnjave

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Oštrovica na izlazu prema Krku i Crikvenici kolona je oko četiri kilometra. Na graničnim prijelazima čekanja su 30-ak minuta.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju danas od 14 do 23 sata. Nema zabrana na autocestama i državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća, osim što se zbog velikih oseka u luci Makarska do daljnjeg na liniji Makarska-Sumartin ne ukrcavaju veliki kamioni i autobusi.

Gužva na pristaništu Valbiska Gužva na pristaništu Stinica (Foto: HAK)

"Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima", zaključuju iz HAK-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene