Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metla Božidara Kalmete

Zbog nesreće smijenjena Uprava HŽ Infrastrukture

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što se to i pretpostavljalo, danas je došlo do smjena u HŽ-u. Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta u dogovoru s predsjednicom Vlade Republike Hrvatske jadrankom Kosor, donio odluku o smjeni svih članova Uprave poduzeća HŽ Infrastruktura: predsjednika Uprave Mijata Kurtušića, te članova Uprave Stjepana Bestijanića i Bože Cerovečkog.

Ministar Kalmeta naložio je da se i na nižim razinama u tome poduzeću suspendiraju ili smjene na bilo koji način odgovorni za izazivanje teške željezničke nesreće s tragičnim psljedicama u Rudinama kod Kaštela.

Pročitajte i ovo Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 4 Što im samo pada na pamet HŽ uputio važno upozorenje: 'Građani, ne činite to na mjestu željezničke nesreće' Davor Filipović, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja afera Mreža Filipović: "Nisam znao za poruke, ali preuzimam odgovornost. Radio sam pošteno. Ne vjerujem da se Lovrinčević upuštao u sitne dealove"

>> Petero uhićenih zbog željezničke nesreće

Mjesto predsjednika uprave HŽ Holdinga, Zorana Popovca, nije bilo upitno. 'Gospodin Popovac je na to mjesto došao relativno nedavno i to je zaista čvrsta karika u toj infrastrukturi željeznice. Čovjek koji se pokazao i u ovim situacijama apsolutno na jednoj visini. Čovjek koji radi nešto zbog čega je i dobio puno neprijatelja oko sebe, a to je čovjek koji raščišćava kriminal u tom velikom, velikom sustavu', rekao je Kalmeta.

Mislite li da je trebalo smijeniti i Upravu HŽ Holdinga?

  • Da
  • Ne
  • Treba smijeniti cijeli vrh HŽ-a

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene