Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje

Zbog nedolaska svjedoka odgođeno suđenje u slučaju Planinska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska danas je odgođeno zbog nedolaska svjedoka Sebastijana Vukušića.

Sutkinja Jasna Smiljanić novo je ročište zakazala za 6. svibnja kada bi trebao biti ispitan sudski vještak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Planinska Bivši Sanaderov ministar nakon guljenja krumpira tuži Hrvatsku: "Na njega je vršen pritisak da potpiše sporazum" Slika nije dostupna Madunić brani Čobankovića Sanader: Koga vi zastupate?; Madunić: Vas ne!

Bivšeg premijera u ovom se slučaju tereti da je nakon prodaje zgrade "Mesnica Fiolić" Ministarstvu regionalnog razvoja primio 17 milijuna kuna provizije. Optužba protiv Sanadera potkrijepio je njegov suoptuženik Stjepan Fiolić koji je na sudu ranije detaljno ispričao kako je bivšem premijeru nosio milijunsku proviziju u kutiji za hrenovke.

I ministar Petar Čobanković, čije je ministarstvo u konačnici preuzelo zgradu, priznao je optužbe pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Slučaj Planinska: Ispitani svjedoci Mlinarevićeve obrane

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi ostao i vlasnik tvrtke Inžinjerski biro Mladen Mlinarević čija je tvrtka po tvrdnjama tužiteljstva prije prodaje udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene