Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o školstvu

Zbog markiranja kazne roditeljima i do 5 000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji čija djeca 'markiraju' s nastave mogla bi njihov neposluh osjetiti na džepu. Naime, suočavaju se s mogućom kaznom od i do 5 000 kuna.

Na Prekršajnom sudu u Osijeku ove je školske godine bilo čak 30-ak prijava za taj gospodarski prekršaj, piše Glas Slavonije. Željka Ravlić- Bubalović, zamjenica predsjednice Prekršajnog suda, tvrdi da je riječ uglavnom o izostancima učenika koji dolaze iz nesređenih obitelji.

Pročitajte i ovo Škola - 4 Ovo morate znati Znate li zašto školski sat traje 45 minuta? Odgovor bi vas mogao iznenaditi Umjesto u školi, nastava u prostorijama DVD-a - 6 Zbog potresa Umjesto u školi nastavu imaju u prostorijama DVD-a: "U uvjetima su u kakvima su bili moji roditelji nakon Drugog svjetskog rata"

Zakon o osnovnom školstvu školovanje je obavezno, no postoje slučajevi u kojima roditelji ne šalju djecu u školu, odnosno, učenici sami ne odlaze na nastavu, a roditelji o tome ništa ne znaju.

Ravlić- Bubalović ispričala je da kada se nakupi velik broj neopravdanih sati, ravnatelji obavještavaju Ured državne uprave o izostancima i potom se javljaju Prekršajnom sudu.

'Uglavnom je riječ o djeci koja dolaze iz nesređenih obitelji, a najčešće dolaze učenici od šestog razreda osnovne škole pa sve do završnog razreda srednje. Mi imamo mogućnost izreći samo opomenu, no to tek u slučaju kad je do izostanka došlo prvi put, dok u slučaju ponavljača izričemo kaznu', ispričala je Ravlić-Bubalović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene