Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećeno 800 km mreže

Zbog ledene kiše bez struje veći dio Like

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ledena kiša koja je protekle noći padala u istočnim dijelovima Ličko-senjske županije uzrokovala je velike štete i kvarove na elektrovodovima pa su područje Korenice i okolnih naselja, Udbine, Gračaca, Bruvna, Krivoga Puta, Ličke Plješivice, Donjeg Lapca i Srba te drugih mjesta još od sinoć bez električne energije.

Najteže je ipak u središtu Korenice te naseljima Rudanovac i Borje, gdje su porušene cijele dionice niskonaponskih mreža, a led je polomio i mnoga stabla voćnjaka. U HEP-u je od sinoć mobilno stanje, angažirane su sve ekipe montera, vatrogasci i komunalci.

Pročitajte i ovo Subvencije i Vlada - 2 Pritisak Europske komisije Hoće li Vlada ukinuti subvenciju za energente? "E sad, što će biti nakon izbora, ja ne vjerujem HDZ-u ni kad darove nose" Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao

Direktor gospićke Elektrolike Nikola Šulentić rekao je da je noćašnja ledena kiša, kao i ona prije dva dana, u Lici oštetila više od 800 kilometara srednje i niskonaponskih mreža, pa je bez električne energije trenutno oko 6000 potrošača, kazao je Šulentić. Dodao je da su u Korenicu u pomoć pristigle ekipe montera iz Gospića i Otočca, a ponuđena je pomoć i iz drugih susjednih gradova.

'Očekujem da će struju još do kraja današnjeg dana dobiti veća mjesta, a zatim i sva druga naselja i zaselci', kazao je Šulentić.

Većina domaćinstava i vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u Rudanovcu imaju i dodatne teškoće u opskrbi pitkom vodom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene