Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog kornatske tragedije mladići ne žele biti vatrogasci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljedice koje je imala kornatska tragedija na hrvatsko i šibensko vatrogastvo još se osjete. Jedanaest mjeseci nakon što je vatra usmrtila 12 vatrogasaca, domaći mladići teško se odlučuju za posao sezonskih gasitelja.

Strah je još prevelik, a DVD društva tvrde da niti obećanja o modernizaciji opreme i sigurnosnih mjera nisu do kraja ispunjena. 

Pročitajte i ovo Kanaderi uzimaju vodu Vatrena stihija kod Vodica VIDEO Kanaderi među kupačima: "Bila su četiri, jedan iza drugoga" Vatrogasci odmaraju nakon paklene noći Vatrena stihija kod Šibenika VELIKA FOTOGALERIJA Herojska borba vatrogasaca i spaljena zemlja jutro poslije

Strašne slike kornatske tragedije Vodičanima ne izlaze iz glave, stoga posao sezonskog vatrogasca za većinu više nije opcija.

Zbog ovakvog razmišljanja u DVD-u Vodice imaju problema s upotpunjavanjem kadra te su u pomoć stigli kontinentalci.

U vatrogasnom zapovjedništvu tvrde pak da problema s gasiteljima na šibenskom području neće biti.

Jurin tvrdi da je u priobalju na zvuk sirene spremno reagirati oko 5,000 što profesionalnih što dobrovoljnih vatrogasaca. No mnogi od njih ističu da iako je u vatrogastvu novca više nego ikada, lanjska obećanja o modernizaciji opreme i podizanju sigurnosti nisu do kraja ispunjena.

Tom osjećaju pridonose i stari kombinezoni jer novi kasne zbog prilagođavanja normama Europske unije. U hitrosti preskočena je i javna nabava. 

Požarna sezona je počela, a čini se da lanjska kornatska tragedija nije bila dovoljno upozorenje za bolju ovogodišnju pripremu. Bez pravih pomaka apatija prema vatrogasnom pozivu na šibenskom području, ali i šire, teško će se promijeniti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene