443010
443010
443010
443010
443010

Zbog koalicije sa SDP-om, ostavke u dubrovačkome Gradskom odboru HSS-a

  • , 11.07.2016., 22:00
  • Autor:
  • komentara

Većina članova dubrovačkoga Gradskog odbora Hrvatske seljačke stranke dala je ostavke na svoje dužnosti i zatražila ispis iz HSS-a, priopćeno je iz tog odbora u ponedjeljak nakon što je u subotu, zbog koalicije sa SDP-om na nacionalnoj razini, Silvija Petrlić-Saltarić dala ostavku na dužnost predsjednice dubrovačkog ogranka HSS-a.

 
 
 
 
Dubrovnik (Foto: Guliver/Thinkstock)
Dubrovnik (Foto: Guliver/Thinkstock)

Kako u današnjem priopćenju ističe dojučerašnji potpredsjednik dubrovačkoga Gradskog odbora HSS-a Niko Butigan, većina članova izrazila je neslaganje s odlukom Glavnog odbora HSS-a o izlasku na parlamentarne izbore sa SDP-om zato što 'ne dijele iste vrijednosti'.

'Većina članova dubrovačkoga Gradskog odbora HSS-a izrazila je oštro neslaganje s odlukom Glavnog odbora o izlasku na parlamentarne izbore sa SDP-om', ističe Butigan te dodaje kako misle da Hrvatska seljačka stranka i Socijaldemokratska partija Hrvatske ne dijele iste vrijednosti i ne baštine isti svjetonazor.

'Političke stranke temelje se na ideologijama i svjetonazorima pa u skladu s time moraju imati i iste vrijednosti da bi mogle zajednički provoditi političke programe', podsjeća Butigan u svojem priopćenju te dodaje kako je natpolovična većina članova Gradskog odbora dala ostavke i zatražila ispis iz stranke.

'Želimo istaknuti kako je većina od nas u Hrvatskoj seljačkoj stranci više od desetljeća te donošenje ovakve odluke nije bilo lako, no mi nismo spremni na izborima gaziti svoja uvjerenja i prodati se za par fotelja. Ne možemo 'zaboraviti' da smo se samo prije nekoliko mjeseci kao pripadnici demokršćanske, pučke stranke na izborima suprotstavili stavovima današnjeg partnera', ističe on te zaključuje kako se 'dom, narod, obitelj i Domovina vrlo teško mogu štititi djelujući u opciji koju je odabrao HSS'.

U subotu je ostavku na dužnost predsjednice dubrovačkog ogranka dala Silvija Petrlić Saltarić, koja se također u priopćenju za javnost istaknula kako ta odluka nije bila laka te kako se nikako ne slaže sa zaokretom središnjice te stranke.

'Odluku sam donijela zbog osobnog neslaganja s političkim smjerom koji je HSS odabrao u budućnosti, odnosno zbog oštrog zaokreta prema politici koju ne smatram ni po čemu bliskom svjetonazoru koji HSS baštini. Također, nisam uvjerena kako opcija za koju se HSS odlučio može dostojno braniti temeljne društvene i nacionalne vrijednosti koje HSS zastupa kroz svoj nauk i program', istaknula je Petrlić Saltarić.

Prema Statutu HSS-a, Županijski odbor te stranke u ovoj bi situaciji trebao imenovati povjerenika, nakon čega bi se trebala pokrenuti procedura za izbor novog predsjednika i članove Gradskog odbora. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se