Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoke temperature

Zbog južine na Hitnoj 20 posto više intervencija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka Hitna pomoć imala je danas 20 posto više intervencija na terenu.

Hitna pomoć u Zagrebu zabilježila je i 20-tak posto više dolazaka pacijenata u njihovu ambulantu zbog zdravstvenih teškoća uzrokovanih južinom i visokim temperaturama, neprimjerenim za ovo doba godine.

Pročitajte i ovo Stiže anticiklona - 2 Bit će 15 stupnjeva toplije! Stiže anticiklona: "Čim zatopli počinju virusi i svi šize. Jedna skupina ljudi mora pripaziti" Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama

Nemamo za sada točan broj intervencija, no povećan je za oko 20 posto broj intervencija kod kroničnih bolesnika koji se žale na reumatske, kardiovaskularne probleme i slično, izjavio je večeras  dežurni voditelj smjene zagrebačke Hitne dr. Mladen Hron.

RUŠE SE TEMERATURNI REKORDI U HRVATSKOJ

Također povećan je broj infarkta, a i kod zdravije i mlađe populacije zabilježen je porast liječničkih intervencija. Zdraviji dio populacije žali se na glavobolje i mučnine a razlog tome je južina, kaže dr. Hron.

I u večernjim satima zagrebačka Hitna ima mnogo posla, a liječnici se pripremaju za povećani opseg intervencija zbog vremenske prognoze koja najavljuje nastavak visokih temperatura i idućih dana, dodao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene