Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mokri kolnici

Podigla se razina mora: Poplavljeno nekoliko domova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog plimnog vala na području Trogira za nekoliko se stanovnika traži privremeni smještaj dok im se domovi ne saniraju.

Tijekom novogodišnje noći izlila se rijeka Cetina i polavila staru gradsku jezgru Omiša, ali se voda jučer u prijepodnevnim satima povukla u korito rijeke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

Specifična i ne toliko često vidjena, ekstremno velika plima prekrila je u noći punog mjeseca na doček Nove godine i vodičku rivu.

Izlijevanje mora poplavilo Čiovo kod Trogira

Prometnica između Trogira i Čiova te više ugostiteljskih objekata i kuća u Čiovu u noći između Stare i Nove godine bili su više sati poplavljeni vodom koja se izlila iz mora zbog velike plime.

Dubina vode koja se iz mora izlila na prometnicu Trogir-Čiovo dostizala je pola metra pa je promet vozilima bio otežan, a povremeno i prekidan jer se nije moglo razaznati gdje je rub ceste koja se nalazi tik uz more.

Nakon što je dosad nezapamćeni plimni val na Čiovu u novogodišnjoj noći poplavio obiteljske kuće, kafiće i diskoteke, razina mora se ponovno podigla i u jučer tijekom dana te unijela strah među mještane Čiova, ali i Trogira, piše Dalmacija News. Poplava nije bila poput one noć prije, ali visina mora na pojedinim mjestima na cesti popodne je iznosila oko dvadesetak centimetara zbog čega je otežan promet. O poplavljenim objektima posvjedočila je i čitateljica Dina Samardžić: 'Brodice izgledaju kao da su na cesti.'

Neslužbeno doznajemo kako je poplavljeno nekoliko domova i da se za stanovnike traži se privremeni smještaj dok se prostor ne sanira. U Državnom centru 112 Split napominju kako ne postoji opasnost od poplave, te da je plimni val zahvatio i Vranjic.

>> Poplavljen stari dio Omiša

 Poplavljena Lapadska obala

Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorene su županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-G. Kosinj, ŽC 5163 Lički Novi-Gospić, ŽC 5162 Smiljan-Novoselo i ŽC 5028 Soboli-Podhum, izvijestio je jutros HAK.

Zbog visoke razine mora poplavljena je Lapadska obala u Dubrovniku te je prekinut promet. Kolnici su mokri, ili samo vlažni, te skliski većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, posebice na dionicama autocesta: A 1 Zagreb-Karlovac (100-200m), te na A 4 Zagreb-Goričan, od Zagreba do Brezničkog Huma. Mogući su odroni duž Jadranske i Ličke magistrale, te na cestama u gorju. (I.D. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene