455746
455746
455746
455746
455746

Zbog goleme opasne rupe roditelji zabranili djeci odlazak u školu

  • , 03.11.2016., 07:37
  • Autor:
  • komentara

Da roditelj tjera dijete u školu, nije vijest, no kada mu zabrani da ode na nastavu - e tu se novinar zapita - zašto?

 
 
 
 
Bojkot nastave u Babinoj Gredi (Video: Dnevnik Nove TV)
Bojkot nastave u Babinoj Gredi (Video: Dnevnik Nove TV)

Upravo to dogodilo se u Babinoj Gredi, mjestu nedaleko od Županje. Oko 340 učenika nije otišlo na nastavu. U Babinu Gredu uputio se hitno i ministar obrazovanja.

Roditeljima iz Babine Grede je prekipjelo. Odlučili su bojkotirati nastavu pa njihovi osnovnoškolci do petka neće u školu. A za petak planiraju veliki prosvjed. Ogorčeni su jer njihova djeca u nesigurnim uvjetima čekaju autobus, a zatim putuju na nastavu u mjesta udaljena 20-ak kilometara.

„Dođu kući umorni, niti su više za pisanje zadaće niti ni za što. Njima je jednostavno prenaporno", kaže majka Marina Džinić.

A svoju školu imaju. No zjapi prazna jer ju je ministarstvo proglasilo nesigurnom. I to zbog  goleme rupe. Na njezinom mjestu se već više od dvije godine čeka školska dvorana. Radovi su krenuli, ali je ubrzo sve stalo.

Obećanja slušaju već tri godine

Lucija Nedić, majka učenice Osnovne škole Mijat Stojanović kazala je kako se skoro tri godine obećava, a ništa se ne radi te je rupa i dalje tu.

Zbog toga su se pobunili u rujnu, no ništa se nije pomaknulo s mrtve točke.

„Na prosvjedima u rujnu je sam ministar rekao da će u roku od 15 dana sanirat to, da će se to putovanje održati samo 15 dana, a do dana današnjeg se ništa pomaklo nije“, kazala nam je Marica Knežević.

Kako je do ove situacije došlo, novi ministar još ne zna. Ali tvrdi da se sastao s predstavnicima škole i županije.

„Određene dogovore smo postigli i sad idemo s ovim posjetom na vijeće roditelja i s roditeljima čuti njihovo mišljenje, savjete i nakon toga ćemo poduzeti određene mjere“, kaže Pavo Barišić, ministar obrazovanja.

Načelnik općine kao krivca navodi izvođača radova, a od ministra očekuje brzo rješenje.

„Da već sutra raspišu novi natječaj, s novim cijenama, za novog izvođača, da saniraju ovo do 21.12“, kaže Josip Krnić, načelnik Općine Babina Greda:

Roditelji više nemaju strpljenja jer im je obećanja već dosta.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se