Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treća sreća

Zbog dva listića viška oko 2.000 Trogirana ponovno idu na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog dva listića viška na dva biračka mjesta, Trogirani će ponovno na izbore. U drugom krugu je pobijedio SDP-ov kandidat no sada je teoretski moguće da se ishod i promijeni.

Upravo se tome nada HDZ-ov kandidat Vinko Brkan koji se proslavio preotevši kandidaturu svom stranačkom kolegi Vedranu Rožiću. Iako se činilo da je sve riješeno u nedjelju neki ponovno moraju na izbore. 'Ne treba ponavljat izbore zato šta se zna tko je dobio', kazali su nam građani Trogira, dok drugi smatraju kako je sramota to što se događa u gradu i kako se na silu želi doći na vlast. U županijskom izbornom povjerenstvu pojašnjavaju da su sporni bili biračko mjesto Grad i Mastrinka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost"

Na izbore tbog dva listića viška u kutijama

'Tu su izbori poništeni odlukom ustavnog suda, po žalbi hrvatske demokratske zajednice, ogranak Trogir i to zbog toga što su na ta dva biračka mjesta utvrđeni po jedan listić viška u glasačkoj kutiji', kazao nam je Miho Mratović iz Županijskog izbornog povjerenstva. A zbog ta dva listića posebno je nezadovoljan SDP-ov kandidat Damir Rilje, koji je u drugom krugu pobjedio sa 55 posto glasova.

'Trošit će se ponovno gradski novci ali to je valjda naša sudbina, bez toga izgleda ne možemo mi inače ovdje u Trogiru trošimo gradske novce, čujem da se i za vrijeme tehničke vlade jako puno troše gradski novci', rekao je Rilje. Mnogi smatraju da je HDZ izgubio utrku za gradonačelnika, jer Vinko Brkan nije ni trebao biti kandidat. On je navodno malo prije ponoći, roka za predaju lista, umjesto Vedrana Rožića stavio sebe.

Razlika između Rilje i Brkana bila je oko tisuću i sto glasova, a na dva sporna biračka mjesta upisano je oko dvije tisuće birača. Stoga, iako se smatra da nije realno, postoje teoretske šanse da se promjeni izborni rezultat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene