Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uklanjanje 640 metara kancerogenih cijevi

Zbog azbesta u Lisinskom nema koncerata do Božića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koncertna sezona u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, neće početi na vrijeme, a zbog opsežnih radova koji bi trebali uslijediti na uklanjanju kancerogenog azbesta, program će kasniti najmanje tri mjeseca.

Da će radovi trajati najmanje tri mjeseca potvrdio nam je Davor Jelavić, predstavnik Gradskog ureda za graditeljstvo.  Dvoranu je jučer obišao i zagrebački gradonačelnik te zatražio hitnu sanaciju. Zbog radova, neki će koncerti biti otkazani, a nagađa se da bi sanacija mogla završiti tek do Božića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U organizaciji HDZ-a FOTO Lisinski dupkom pun: Tomislav Karamarko, bivši i sadašnji ministri, Ljubo Ćesić Rojs... Pogledajte atmosferu na proslavi 100. godišnjice Tuđmanova rođenja Slika nije dostupna služi doživotnu kaznu Požalio se kćeri: Radovan Karadžić negoduje zbog azbesta u britanskom zatvoru

Za listopad su u Lisinskom bila najavljena tri najatraktivnija gostovanja u ovoj sezoni: 06. 10. trebao je nastupiti trenutno najbolji svjetski orkestar Kraljevski Concertgebouw iz Amsterdama, 17.10 trebala je zasvirati glasovita Sankt Peterburška filharmonija, a dan nakon Orkestar i zbor Ruske kapele. D

Lisinski bi morao platiti visoke odštete

Ako sezona ne počne na vrijeme, značit će to otkazivanje koncerata najboljim svjetskim klasičnim glazbenicima, za što će Lisinski morati platiti visoke odštete. Sredinom ovog mjeseca u Lisinskom su radnici prilikom renoviranja okrili kako su ventilacijske cijevi iza gipsanih ploča stropa dvorane poprskane azbestnom smjesom, koja se 70-ih godina kada je građen i Lisinski često upotrebljavala u graditeljstvu.

Punih 36 godina posjetitelji su nad glavama imali opasni azbest, a da nisu ni znali. Sada je Grad Zagreb, koji je vlasnik dvorane, odlučio ukloniti svih 640 metara cijevi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene